el clasico

Fantastična Barcelona pregazila Real u Madridu i nanijela mu jedan od najtežih poraza u povijesti

26.10.2024 u 22:52

Bionic
Reading

Barcelona je u velikom derbiju 11. kola La Lige pobijedila Real u Madridu 3:0 i pobjegla mu na šest bodova prednosti.

Momčad Hansija Flicka potpuno je nadigrala Real, koji je u prvom poluvremenu imao samo jedan udarac na gol. Kylian Mbappe je u 30. minuti zabio gol, ali je on poništen zbog zaleđa i na odmor se otišlo bez golova.

Barcelona je igrala vrlo riskantno, s visoko postavljenom obranom protiv brzih Realovih napadača, ali to je funkcioniralo savršeno. Gosti su čak osam puta u prvom poluvremenu uhvatili domaćine u ofsajdu, a ukupno su igrače Reala u nedozvoljenu poziciju gurnuli čak 12 puta na utakmici.

Susret je za Barcelonu riješio Robert Lewandowski s dva sjajna gola između 54. i 56. minute. Prvo je na asistenciju Marca Casada izbjegao zaleđe i izašao sam pred Lunina te precizno pogodio bliži kut za 0:1. Dvije minute kasnije Alejandro Balde mu je centrirao s lijeve strane, Poljaka nitko nije čuvao i krasnim udarcem glavom je povećao prednost gostiju.

Lewandowski se napromašivao, Barca kaznila Real

Lewandowski je do kraja mogao sam uništiti Real, ali je prvo u 66. minuti u stopostotnoj šansi pogodio stativu, da bi dvije minute kasnije u još jednoj dobroj prilici pucao preko gola.

Nešto ranije u igru je ušao Luka Modrić, koji je u 70. minuti fantastično iz slobodnjaka našao Judea Bellinghama, ali se Englez spetljao i u čistoj šansi nije uspio iskontrolirati loptu. Dvije minute kasnije Mbappe je imao najveću šansu za Real. Imao je otvoreni udarac s nekih 15 metara, ali je pucao ravno u golmana.

I onda se Real raspao. U želji da se nekako vrati u utakmicu, ostavio je puno mjesta u obrani i Barca ga je brutalno iskažnjavala. Ono što je Lewandowski promašio, zabili su u završnici njegovi suigrači. Prvo je u 77. minuti Raphinha lijepo asistirao Lamineu Yamalu, a Brazilac je pet minuta prije kraja prekrasno prebacio Realova golmana za konačnih 0:4 i jedan od najtežih poraza Reala u El Clasicu u povijesti.

Standings provided by Sofascore