SVI SE DIVE

Španjolci pronašli 'krivca' koji Modrića održava 'mladim': Njegovo je tijelo...

26.10.2024 u 15:23

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, ali i najvećeg kluba na svijetu, madridskog Reala, Luka Modrić, u rujnu je napunio 39 godina. No, na njegovim se igrama ne vidi da ih ima već toliko. A mnogi vjeruju da je za takvu njegovu spremu zaslužan Vlatko Vučetić

Luka Modrić u središtu je pozornosti uoči večerašnjeg El Clasica. Naime, mediji nagađaju da će ga Carlo Ancelotti na teren poslati od prve minute. Bez obzira na to što je u rujnu napunio 39 godina. Modrić i dalje oduševljava nogometni svijet, a posebno imponira njegova motoričnost, odnosno izdržavanje ritma srijeda - subota.

Za takvu Modrićevu spremu zadužen je njegov privatni kondicijski trener Vlatko Vučetić s kojim surađuje već 12 godina.

Zanimljivo je i to što čak ni Modrić nije vjerovao u ovakvu dugovječnost.

'Upoznali smo se 2010. godine, a dvije godine kasnije počeli smo surađivati. Pitao me mogu li mu pomoći jer je on sebi postavio tri cilja tada kako bi bio u što boljoj fizičkoj formi što duže', izjavio je Vučetić za španjolski Relevo.

'Čak ni Luka nije bio toliko optimističan kada je trajanje karijere u pitanju. Tada je postavio cilj da želi igrati do svoje 36. godine i ni slutili nismo da će to toliko potrajati. Dao sam mu jasan program kojeg se on od prvog dana pridržava. To radi 45 minuta prije glavnog treninga. Riječ je o rutinskim vježbama, ali on je toliko uporan da ih nikada ne preskače. Ovog ljeta je radio jače i bolje nego ikad prije. Želio je biti u što boljoj formi kada počne pripreme s Real Madridom za novu sezonu i to je uspio'.

'On ima 39 godina, ali njegovo tijelo je u formi kao da ima manje od 30 godina. Evo, ja imam 50 godina, ali metabolizam tijela mi je takav kao da sam mlađi 15 godina. To se događa kada redovno trenirate i pridržavate se svih pravila', govori Vučetić i dodaje.

'I njegova mentalna snaga je jedan od razloga. On kao da se ne umara u nekim utakmicama i zbog toga me ne čudi što i dalje igra u tako zgusnutom rasporedu, a to mu ne predstavlja nikakav problem'.