pobjeda u zadnjim sekundama

Evo što je hrvatski izbornik rekao rukometašima kad su gubili od Japana pet razlike

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 27.07.2024 21:24
  • Objavljeno 27.07.2024 u 21:12
Bionic
Reading

"Vraćali smo se gol po gol i uspjeli smo. Osvojili smo dva važna boda", rekao je Mario Šoštarić, sa šest golova najbolji strijelac u redovima hrvatske rukometne reprezentacije koja je u prvom kolu olimpijskog turnira pobijedila Japan s 30:29.

Hrvatska je sredinom drugog dijela gubila sa šest razlike, no u završnici je uspjela iščupati pobjedu, a pobjednički gol zabio je Ivan Martinović u posljednjim sekundama susreta. Hrvatsku su do pobjede predvodili Šoštarić sa šest golova, te Lovro Mihić i Martinović s po četiri gola.

"Nakon lošeg prvog poluvremena odigrali smo odlično drugo poluvrijeme s vrhunskim Duvnjakom u obrani 5-1. U nastavku smo došli do dosta lakih golova, vraćali smo gol po gol i osvojili bitna dva boda", izjavio je Šoštarić.

Hrvatska je na poluvremenu gubila s pet razlike (13-18), a Šoštarić je otkrio što je izbornik Dagur Sigurdsson rekao igračima.

"Rekao je da moramo podignuti glavu, da želi vidjeti borbu i to smo pokazali u drugom poluvremenu. Tražio je da pokažemo karakter, da pokažemo što smo radili posljednjih mjesec dana", otkrio je Šoštarić, dok je Lovro Mihić dodao: "Rekao je da ne smijemo odustati u našim principima igre."

  • +39
Hrvatska - Japan, rukomet, Olimpijske igre, Pariz, 27.7.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Obojica su se složila kako su hrvatski rukometaši odigrali vrlo loše u prvom poluvremenu.

"Previše smo golova primili, nije nas išlo. Znamo da je ovo najvažnije natjecanje na svijetu, možda i to neiskustvo koje imamo. Ali u nastavku smo sabrali glave, pokazali smo drugu sliku", izjavio je Šoštarić.

Hrvatskoj reprezentaciji sada slijedi ogled protiv Slovenije u ponedjeljak u 11 sati.

"Slovenija ima odličnu ekipu, odlične igrače i danas je nesretno izgubio od Španjolaca. Veći dio utakmice bili su bolji, bit će to balkanski derbi, puno emocije, puno želje, morat ćemo odigrati puno bolje, ali vjerujem u naša dva boda", smatra Šoštarić koji je rođen u Slovenj Gradecu, a do 2020. je igrao za Sloveniju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal