TO NE BI BILO DOBRO

Fifa simulirala ždrijeb i Hrvatsku strpala u 'skupinu smrti'

28.11.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je video u kojemu je simulirala nadolazeći ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u kojem se nalazi i hrvatska reprezentacija

Ždrijeb skupina za SP je 1. prosinca u 15.30 u Moskvi, a uoči njega u hrvatskoj javnosti stalno se piše o najlakšim i najtežim mogućim suparnicima, koga bi pod svaku cijenu bilo dobro izbjeći, a tko bi odgovarao Dalićevim izabranicima.

Sve te špekukacije prestat će kada se ždrijeb službeno održi, a prije toga je Fifa objavila simulaciju u kojoj je objašnjavala i pravila izvlačenja, a mi smo završili u skupini B, zajedno s Brazilom koji se nalazi u prvoj jakosnom 'potu', Kostarikom i Japanom.

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

I ne možemo biti previše zadovoljni simulacijom, bila bi to jedna od skupina smrti, s nacionalnim sastavima koji nam ne odgovaraju, no važnije je da bolje sreće budemo u petak.  

Fifina simulacija ždrijeba

Podsjećamo, na prošlom SP-u 2014. u Brazilu, Hrvatska je bila u skupini s domaćinom te je izgubila 1:3, a sa peterostrukim prvakom svijeta bili smo i u skupini u Njemačkoj 2006. kada je 'selecao' slavio 1:0.

Hrvatska reprezentacija nalazi se u drugoj jakosnoj skupini, a to znači da nikako ne može biti smještena u skupinu s reprezentacijama Španjolske, Švicarske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Perua.

1. jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA

3. jakosna skupina: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

4. jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija