EKSKLUZIVNO IZ BAKUA

Filip Ozobić otkrio tajnu Qarabagove senzacije i upozorio dinamovce

14.08.2024 u 13:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama doznali su ime suparnika u play-offu nogometne Lige prvaka. Reći će mnogi, prolazak azerbajdžanskog Qarabaga i nevjerojatna pobjeda 7:2 u uzvratu protiv Ludogoreca, da je iznenađenje, no za Filipa Ozobića, bivšeg hrvatskog reprezentativca - ipak nije

Ofenzivni veznjak, danas 33-godišnji Filip Ozobić, koji je u mlađim uzrastima igrao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a tijekom karijere nosio i dresove Dinama, Zadra, moskovskog Spartaka, Hajduka, Slaven Belupa, te azerbajdžanskih Qabale i Qarabaga, a u zadnje dvije sezone igrač je Neftčija, također iz Bakua, od 2021. godine reprezentativac je ove zemlje smještene uz Crno more.

Naravno, kako je pet godina bio igrač Qarabaga, jasno je da pozna 'krvnu sliku' kluba i momčadi.

'Za početak moram reći kako će Dinamo, ali i ovog četvrtka Osijek, koji igra prozi Zire, dočekati izuzetno teško vrijeme. I u Bakuu su velike vrućine, evo sada je preko 35°C, ali je ovdje i jako puno vlage. Mnoge ekipe se teško snalaze u takvim uvjetima', počeo je Ozobić, a onda se osvrnuo na Qarabag.

'To je momčad koja ima glavu i rep. Kada bi trebao nekoga izdvojiti onda je to Juninho, on je najveća opasnost. Iako, zapravo, cijela momčad je vrlo dobra. Mislim da je ključ svega što je trener Kurban Kurnabov već 15-tak godina šef struke. I to što radi s igračima sve očito ima smisla, a vidjelo se to i po rezultatima zadnjih desetak godina'.

Prošle sezone prilično su namučili Bayer iz Leverkusena?

'Da, imali su Nijemci puno problema, ali Qarabag je znao rušiti i kubove poput Sportinga iz Brage, Olympiakosa, Nantesa... Naravno, i neke druge europske klubovi, ali ne tako zvučnih imena'.

Mi smo svi bili uvjereni kako je Dinamo dobio laganog suparnika, ali očito nije?

'Definitivno nije. Mislim da ljudi u Hrvatskoj jako malo znaju o nogometu u Azerbajdžanu, posebice klupskom. Ponavljam, svi ovi uspjesi Qarabaga nisu slučajni'.

A zašto ste vi napustili Qarabag?

'Bio sam pet godina u tom klubu. Zašto? Ne znam. Jednostavno, tako se dogodilo. Nije bilo nikakvog zasićenja, nije bilo razloga, ali eto odlučio sam promijeniti klub'.

Promijenili ste i reprezentativni dres, ali HNL i dalje pratite?

'Naravno. Imam hrvatske programe, pratim sve naše u Europi, ali i u domaćem natjecanju'.

Vi ste rođeni u Bjelovaru, ali ste igrali i za Dinamo, Hajduk i Slaven Belupo. Za koga vam srce jače lupa?

'Kao klinac sam bio u Dinamu, tako da je već puno prošlo od tog vremena. Osim toga, kada sam već stasao i postao svjesniji puno više stvari, bio sam u Hajduku. I tamo sam osjetio kako se živi za taj klub. Zato bih nekako najsretniji bio da Hajduk postane prvak'.

Ali non stop neke trzavice u klubu. Evo, sad su maknuli Ivana Perišića?

'Da, vidio sam, pratim. Ne znam pozadinu svega, ali mi je žao što je sve izašlo u javnost, odnosno što se o tom problemu nije razgovaralo unutar četiri zida i probalo pronaći rješenje. No, što je, tu je. Iskreno, žao mi je što je Perišić otišao'.

A hoće li vam biti žao ako Qarabag izbaci Dinamo? Ipak ste pet godina igrali za taj klub, a i splitski Hajduk vam je draži od Modrih?

'Činjenica je da sam davno igrao za Dinamo. I to kratko. Ali i da sam pet godina bio u Qarabagu. A za koga ću navijati? neka bolji pobijedi'.

Hoćete li barem ići na stadion dati podršku Modrima?

'Ako bude prilike, odnosno ako neću imati obveza , probat ću doći na stadion. Inače, mislim da su izgledi 50:50, a moram upozoriti Modre i da će ih dočekati 30.000 navijača', završio je Filip Ozobić.