MARKOVIĆ ZA TPORTAL

'Kod nas je već euforija, a Ludogorec protiv Dinama nema izgleda'

06.08.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Bugarsko nogometno prvenstvo stiglo je do četvrtog kola, a nakon prve tri dionice, na iznenađenje svih, vodeća momčad lige je Levski iz Sofije, za koji od ovog ljeta brani 28-godišnji Matej Marković

Vratar koji je svojim čudesnim reakcijama oduševljavao prošle sezone na golu Rudeša, napravio je iskorak u karijeri, te je iz kluba koji se spustio u niži rang hrvatskog nogometa, preselio u Bugarsku. Riječ je o Mateju Markoviću.

'Ma, sve je krenulo super. Uspio sam se izboriti na mjesto prvog golmana, u prvom smo kolu pobijedili 6:1. Potom smo upisali još dvije pobjede, s time da je velika i vrijedna kod Plovdiva, protiv kojeg Levski inače uvijek ima problema. Dobili smo ih 2:0, s time da smo imali i prečke, odlične obrane njihovog golmana. Baš smo izdominirali i u toj utakmici, ali i u prethodne dvije. Na moju žalost, meni se nakon te prve utakmice upalio nekakav živac u vratu, pa nisam smio trenirati. No, sada se polako vraćam, i vjerujem da ću opet na gol', rekao je zadovoljnog glasa Marković, kojem su se u Sofiji priključili najbliži članovi obitelji. No, supruga je u drugom stanju, pa će kroz koji tjedan za Zagreb, kako bi se porodila u Hrvatskoj.

Kako su te pobjede dočekane u klubu?

'Mislim da ih nitko nije očekivao. I već se osjeća euforija među navijačima. No, tek je počelo, treba trenirati i boriti se, odnosno samo ovako nastaviti'.

Osjetili ste bugarsku ligu. Kakvi su uvjeti, kakva je konkurencija?

'Vidim da se puno ulaže u infrastrukturu. Plovdiv gradi novi stadion, CSKA iz Sofije gradi novi stadion. Mnogi ih već imaju, a i oni neki koji su stariji, zavidne su kvalitete. Tako da po tom pitanju zaostajemo za Bugarskom. Po pitanju kvalitete, mislim ipak da je HNL bolji, da se kod nas igra ljepše, atraktivnije, brže. S time da je ovdje liga ipak kompetitivnija, više je izjednačenih momčadi, po četiri, pet klubova se bori za naslov prvaka'.

A kad smo kod prvaka, koji bi mogao proći u Ligu prvaka, Ludogorec ili Dinamo?

'Prvo, Ludogorec mora proći Qarabag. Mislim da će to biti puno neizvjesnije nego što svi misle. No, Ludogorec je u pozitivnom nizu, izbacio je Dinamo iz Minska, a i u prvenstvu ima dvije pobjede. S time da su već u prvom kolu dobili jednog od favorita za naslov, CSKA. Ali i klub iz Sofije mogao je puno bolje proći. U svakom slučaju, ako će Ludogorec proći, mislim da su Dinamove igračke kvalitete veće, da su bolji kao momčad. I da zapravo nema izgleda protiv Dinama. Iako Ludogorec ima nekoliko odličnih igrača'.

Na koje igrače mislite, ako će Jakiroviću trebati informacija?

'Prije svih na napadača Duaha, koji je prošle sezone zabio 13 golova u prvenstvu. Imaju i odličnog poljskog veznjaka Piotrowskog, Nizozemca Duartea. Njima nije problem dovesti neke igrače, jer najbogatiji su klub lige. No, ponavljam, ako će Dinamo biti na pravoj razini, i ako si ne dopusti kikseve kao protiv Šerifa, vjerujem da bi Modri trebali proći', završio je Marković.