JESEN U EUROPI OSIGURANA

Jakirović hrabro najavio oglede play-offa Lige prvaka: Naše ambicije se znaju...

05.08.2024 u 13:24

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvak Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv pobjednika susreta između azerbajdžanskog Karabaga i bugarskog Ludogoreca, rezultat je ždrijeba u Nyonu.

Modri imaju samo jedno pretkolo na putu do Lige prvaka, a bit će to pobjednik dvoboja Qarabag - Ludogorec.

U slučaju uspjeha Dinamo ulazi u elitno natjecanje Starog kontinenta, a u slučaju neuspjeha, hrvatski prvak seli u natjecanje po skupinama Europske lige.

Prva utakmica igrat će se na Maksimiru, a termini su 20. i 21. kolovoza, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

'Dobili smo zanimljiv ždrijeb, dva protivnika koja poznajemo. Ludogorec malo više jer smo s njima već igrali. Qarabag smo pratili prošle sezone kada je nesretno ispao od Bayer Leverkusena', komentirao je ždrijeb Dinamov trener Sergej Jakirović za klupsku stranicu.

'Pažljivo ćemo pratiti njihove obje utakmice, dobro ćemo ih analizirati, vidjet ćemo tko će proći. Naše ambicije se znaju, želimo igrati u Ligi prvaka. Bit će otvorene utakmice, 50-50. Prvu utakmicu igramo kod kuće i pokušat ćemo napraviti sve kako bi pobijedili i na uzvrat otišli sa prednošću jer se prvoj utakmici sigurno ništa neće riješiti', dodao je trener Modrih.

Dinamo je ove sezone krenuo u specifičnu sezonu. Zbog dobrog europskog koeficijenta zagrebački sastav u Europi kreće tek krajem kolovoza, a ne kao prijašnjih godina već u srpnju.

'Izbjegao se stres koji smo prijašnjih godina imali u srpnju. Iza nas su dobre pripreme, lijepo smo otvorili prvenstvo, imamo još dvije ligaške utakmice kako bi izbrusili formu za kvalifikacije', naglasio je Jakirović.

'Uvjeren sam kako ćemo imati pravu podršku navijača koji će nam biti vjetar u leđa', poručio je na kraju.

Sažetak utakmice Dinamo - Istra 1961 5:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +36
1. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Istra 1961 (2.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek