HT PRVA LIGA

[FOTO] Bliži se derbi, Dinamo ga dočekuje s novim trenerom, Hajduk s razigranim Livajom. Ovo su ljudi čije će odluke biti pod povećalom navijača

03.12.2021 u 08:44

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Hajduka u nedjelju s početkom u 17.30 sati (Arenasport 3, MAXtv) igraju utakmicu 18. kola HT Prve lige

Uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa obje momčadi odigrale su utakmice četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

>> Loše vijesti s Poljuda; kapetan Hajduka propušta veliki derbi, a umjesto njega ulazi igrač koji ove sezone nije igrao ni minute u HT Prvoj ligi

Hajduk je protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj slavio s uvjerljivih 6:3 dok je Dinamo na svom terenu poražen od Rijeke rezultatom 3:1.

Prethodno su odigrani i prvenstveni ogledi 17. kola HT Prve lige, Bijeli su na Poljudu svladali Istru 1961 rezultatom 4:0, a Dinamo je u gostima pobijedio Šibenik s 2:1. 

  • +11
Lokomotiva - Hajduk, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon poraza od Rijeke Damir Krznar je podnio ostavku, a novi trener Dinama postao je Željko Kopić, dosadašnji direktor omladinske škole Modrih, a svojevremeno i trener Hajduka.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hajduk na Maksimir, po svemu sudeći, dolazi bez kapetana Lovre Kalinića koji je zbog ozljede propustio treninge u četvrtak, a među vratnice će umjesto njega stati Danijel Subašić. Bili su u velikom naletu, ponajviše zahvaljujući fantastičnoj formi reprezentativca Marka Livaje.

  • +41
Dinamo - Rijeka, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Uoči derbija Dinamo zauzima treću poziciju na tablici s 31 bodom u 15 odigranih utakmica, a Hajduk je četvrti s 30 bodova u 16 odigranih susreta. Bit će ovo prvi susret Hajduka i Dinama u aktualnoj sezoni budući da je utakmica 9. kola HT Prve lige koja se trebala igrati na Poljudu odgođena na zahtjev Dinama.

Glavni sudac utakmice bit će Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Osijeka, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Velike Gorice.