sp u rukometu 2023.

[FOTO] Španjolci su velikim preokretom u drugom poluvremenu stigli do pobjede i bronce na Svjetskom prvenstvu

Bionic
Reading

Rukometaši Španjolske osvojili su treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što su u susretu za broncu u Stockholmu pred 20.000 gledatelja u Tele 2 Areni pobijedili Švedsku 39:36 (18:22)

Šveđani, aktualni europski prvaci i vlasnici srebra s posljednjeg SP-a u Egiptu, bili su bolji u prvom poluvremenu koje su dobili sa četiri gola razlike (22:18), no Španjolci su nastavak utakmice odigrali sjajno.

Drugi dio Španjolci su dobili s čak sedam golova razlike za konačnih 39:26 obranivši tako broncu sa SP-a 2021. godine.

Španjolsku su do pobjede predvodili Adrian Figueras Trejo s po devet golova, te Aleks Dušebajev dodao je sedam golova, dok su golmani Rodrigo Corales Rodal (5) i Gonzalo Perez de Vargas Moreno (4) zajedno sakupili devet obrana.

U švedskim redovima najefikasniji su bili Hampus Wanne s devet i Niclas Ekberg sa sedam golova. Tobias Thulin je sakupio šest, a Andreas Palicka sedam obrana.

  • +7
Španjolska - Švedska, SP rukomet, utakmica za treće mjesto, 29.1.2023. Izvor: EPA / Autor: Jessica Gow

Za španjolsku reprezentaciju to je peta medalja na Svjetskim prvenstvima pri čemu treća bronca i to druga u nizu.

Njemačka rukometna reprezentacija zauzela je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu pobjede nad Norveškom 28:24 (16:13) u Stockholmu.

Najbolji u redovima njemačke reprezentacije pred 6.260 gledatelja u Tele2 Areni u Stockholmu bili su Johannes Golla, Kai Hafner i Luca Witzke s po pet golova svaki. Kod Norvežana Magnus Gullerud zabio je šest golova, a Harald Reinkind je dodao četiri.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal