nije mu lako

Francuska legenda se obrušila na Mbappea: Izjave koje je dao nisu bile primjerene vođi

09.09.2024 u 15:47

Bionic
Reading

Mbappe se našao na meti kritika, kako zbog izvedbi na terenu, tako i zbog određenih izjava koje su izazvale nezadovoljstvo kod navijača i nogometnih stručnjaka.

Kylian Mbappe je ovog ljeta ostvario svoj san, kao i san predsjednika Reala Florentina Pereza, dolaskom u Madrid. Ipak, početak njegove španjolske avanture nije bio onakav kakav su priželjkivali ni on ni navijači Reala. Kraljevski klub se muči s formom, gubi bodove gdje ne bi trebao, a Barcelona je već nakon četiri kola stekla prednost od četiri boda.

Mbappe se nije uspio nametnuti i uklopio se u slabije igre momčadi, postigavši prve golove tek protiv Betisa, nakon tri utakmice bez pogotka. Nakon što je Francuska razočarala na Europskom prvenstvu, podbacila je i u Ligi nacija, izgubivši 3:1 od Italije na domaćem terenu, a Mbappe se našao na meti kritika zbog svoje igre, ali i nekih izjava.

Upitan o tome kakav doček očekuje pri povratku na Park prinčeva nakon odlaska iz PSG-a, Mbappe je odgovorio da o tome nije razmišljao. Taj je odgovor posebno zasmetao bivšem francuskom reprezentativcu Bixenteu Lizarazuu.

'Mbappeove izjave na press konferenciji u četvrtak su me iznenadile i zbunile. Njegove riječi nisu bile prikladne za vođu, a kamoli za kapetana. Ne možeš biti ravnodušan prema osjećajima navijača, njihovim frustracijama i pitanjima. Trebao je pružiti neku poruku nade, nešto što bi im dalo sigurnost. To je dio odgovornosti profesionalnog nogometaša, ta emocionalna veza s publikom mora postojati', istaknuo je bivši igrač Bayerna, koji je s Francuskom osvojio sve.

Standings provided by Sofascore