sve je spremno

Luka Lovre Klarica uoči nove Lige prvaka: Mislim da se imamo čemu nadati

09.09.2024 u 14:27

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba započinju svoju novu sezonu u Ligi prvaka u četvrtak, 12. rujna, kada će na gostovanju igrati protiv poljskog viceprvaka Kielcea. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, kada su prošli grupnu fazu natjecanja, trener Andrija Nikolić i njegova momčad žele dokazati da to nije bio slučajnost.

Rukometaši Zagreba u četvrtak, 12. rujna, u 20:45 na gostovanju igraju prvu utakmicu Lige prvaka protiv poljskog viceprvaka Kielcea. Trener Andrija Nikolić želi da njegova momčad pokaže kako prošlogodišnji uspjesi nisu bili slučajni. Podsjetimo, prošle sezone Zagreb je prošao grupnu fazu, no francuski Montpellier izbacio ga je u prvoj rundi play-offa s ukupnim rezultatom 57:51 (27:27, 30:24).

Trener Nikolić je najavio utakmicu:

'Novu europsku sezonu otvaramo protiv Kielcea, velikog kluba s bogatom tradicijom i odličnim igračima, koji zaslužuje sav naš respekt. Međutim, i mi smo svjesni svojih kvaliteta. Odradili smo odlične pripreme i iskoristili tih šest tjedana na najbolji mogući način kako bismo bili u formi za domaća i europska natjecanja.'

'Izuzetno smo fokusirani, motivirani i, najvažnije, svi su zdravi, pa s nestrpljenjem čekamo početak sezone. Kielce je zadržao najveći dio prošlogodišnjeg sastava, uz nekoliko promjena, poput dolaska iskusnog Jorgea Maquede na poziciju desnog vanjskog i odlaska jednog od najboljih svjetskih vratara, Andreasa Wolffa.'

'Naša momčad također je ojačana s četiri mlada igrača s velikim potencijalom. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo i ove godine pokazali našu kvalitetu i dokazali da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajan,' rekao je trener Nikolić.

Luka Lovre Klarica također je izrazio poštovanje prema protivniku, ali i optimizam glede šansi svoje momčadi u Ligi prvaka.

'Napokon počinje Liga prvaka za koju smo se cijelo ljeto naporno pripremali. Odradili smo kvalitetne pripreme i odigrali nekoliko dobrih utakmica, pa vjerujem da smo spremni za izazove koji dolaze.

'Imamo mladu i talentiranu ekipu, uz nekoliko pojačanja koja su se dobro uklopila. Kielce je vrhunska ekipa s jednim od najboljih trenera na svijetu, ali prošle sezone smo pokazali da se s njima može igrati. U oba naša prošlogodišnja susreta rezultat je bio izjednačen, i vjerujem da ćemo i u četvrtak vidjeti sličan scenarij.'

'Iako nisu najbolje otvorili sezonu, izgubivši Superkup protiv Wisle, sigurno će biti motivirani da nas pobjede. Ipak, kao i prošle sezone, mislim da se imamo čemu nadati. Idemo tamo dati sve od sebe i nadamo se da se možemo vratiti u Zagreb s bodovima,' zaključio je Klarica.