anketa tportala

Renesansna sezona Halilovića; je li on rješenje za Dalićeve probleme na krilu?

09.09.2024 u 13:31

Bionic
Reading

Halilović je dokazao da, iako se njegov put nije razvijao kako je prvotno zamišljeno, još uvijek ima potencijala za velike stvari.

Alen Halilović, nekada najveći talent hrvatskog nogometa, svoju je karijeru započeo u Dinamu, a s nevjerojatnih 16 godina debitirao je za hrvatsku reprezentaciju. Bio je smatran velikom nadom hrvatskog nogometa, a njegov transfer u Barcelonu, kojeg je realizirao Zdravko Mamić, trebao je označiti početak vrhunske karijere. No, stvari nisu išle prema planu.

Umjesto stabilnog uspona, Halilović se našao u nizu klubova diljem Europe. Igrao je za poznate klubove poput Milana, Hamburga, Standarda, Las Palmasa, Heerenveena, Sportinga Gijóna, Readinga, Birminghama i Rijeke. Unatoč talentu, nije uspio pronaći stabilnost ni u jednom od njih. Tek prošle godine, kao slobodan igrač, Halilović je pronašao novi početak u Fortuni Sittard.

Nakon što je u prvom kolu nizozemskog prvenstva postigao pogodak protiv Go Ahead Eaglesa, Halilović je ponovo zabio u drugom kolu, kada je Fortuna Sittard igrala protiv Almere Cityja. Njegove predstave su toliko impresivne da je trener Danny Buijs priznao kako ne može predvidjeti hoće li ga uspjeti zadržati u klubu. Poznati nogometni novinar Fabrizio Romano također je upozorio svoje pratitelje da pažljivo prate situaciju oko Halilovića u završnici prijelaznog roka, nagovještavajući mogućnost većeg transfera.

Španjolski AS istaknuo je da u Halilovićevom 'spektakularnom početku sezone nema ništa slučajno' te da je već prošle sezone, nakon što se priključio Fortuni Sittard, 'pokazivao bljeskove svoje neosporive kvalitete'. Španjolski sportski dnevnik, koji je ranije Halilovića opisivao kao 'potrganu igračku' iz vremena provedenog u Barceloni, sada priznaje da Halilović ponovno blista. Njegov preporod u nizozemskom klubu potvrda je njegovog talenta koji je dugo bio skriven pod teretom očekivanja i nestabilnosti kroz brojne europske klubove.

Njegov dolazak u Sittard pokazao se kao prekretnica. U nizozemskom klubu pronašao je novu energiju, a sada proživljava drugu mladost, ponovno pokazujući vrhunski nogomet. S obzirom na trenutnu formu i status u Fortuni, postavlja se pitanje hoće li Halilović dobiti novu priliku i u hrvatskoj reprezentaciji, posebice s obzirom na manjak krilnih igrača u momčadi Zlatka Dalića.