sve je spremno

Kladionice su rekle svoje; ovo su koeficijenti za najveći hrvatski derbi

09.09.2024 u 14:46

Bionic
Reading

Ovog petka, u sklopu 6. kola Supersport HNL-a, očekuje nas najveći derbi hrvatskog nogometa – Dinamo Zagreb protiv Hajduka.

Sudar ovih dvaju velikana uvijek donosi poseban naboj i spektakl, a ove godine susret ima dodatnu težinu jer se oba kluba bore za vrh tablice.

Dinamo, kao domaćin na stadionu Maksimir, ulazi u utakmicu kao favorit. Trener Sergej Jakirović priprema momčad za još jedan ispit u domaćem prvenstvu, želeći nastaviti niz pobjeda nakon odličnih nastupa u dosadašnjem dijelu sezone. Koeficijenti kladionica također daju prednost Dinamu, prema PSK-u, koeficijent na pobjedu Dinama iznosi 1.65, dok su šanse Hajduka procijenjene na 5.20,a koeficijent na neriješen rezultat je 3.80.

Hajduk, s druge strane, dolazi s velikim motivom da iznenadi Dinamo na njegovom terenu. Splićani će tražiti priliku da potvrde svoju kvalitetu i možda preokrenu omjere u svoju korist. Iako kladionice Dinamo vide kao izrazitog favorita, Hajduk je pokazao kako se u derbijima može suprotstaviti najvećim izazovima, a njihova forma i borbenost u ovakvim susretima često prelaze očekivanja.

Ovaj derbi nije samo pitanje bodova, već ponosa i prestiža. Utakmice Dinama i Hajduka uvijek su više od sporta, jer su dio hrvatske nogometne tradicije i rivalstva koje privlači pažnju cijele zemlje.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Navijači oba kluba nestrpljivo iščekuju okršaj, a atmosfera na Maksimiru bit će, kao i uvijek, vatrena. Dinamo će pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena, dok će Hajduk tražiti priliku za iznenađenje i možda preokret sezone. Neovisno o kladioničarskim koeficijentima, jedno je sigurno – utakmica će biti prava poslastica za ljubitelje nogometa.