sve je spremno

'Zaplavimo sve uoči derbija'; velika akcija Dinama ususret okršaja s Hajdukom

09.09.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Dinamo, kao domaćin, traži pobjedu kako bi zadržao svoju neporaženost, dok Hajduk cilja preuzeti prvo mjesto pobjedom na Maksimiru.

Završetkom prve ovosezonske reprezentativne stanke, hrvatski nogometaši vraćaju se klupskim obavezama, a s njima se vraća i SuperSport HNL. Ovog petka, od 20 sati, ljubitelji nogometa moći će uživati u najvećem derbiju hrvatskog nogometa – susretu između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Dvoboj ove dvije nogometne institucije, koji uvijek donosi poseban naboj i spektakl, dolazi u trenutku kada se susreću prva i treća momčad prvenstva. Dinamo, nakon što je do prošlog kola bio jedina momčad s maksimalnim učinkom, remizirao je protiv Rijeke na Rujevici i trenutno ima 13 bodova. S druge strane, Hajduk je dosad upisao tri pobjede i dva remija te je s 11 bodova na trećem mjestu, zbog lošije gol razlike u odnosu na Rijeku.

Pobjedom na Maksimiru, Hajduk bi preskočio Dinamo i preuzeo čelnu poziciju na tablici. S druge strane, Dinamo bi eventualnim remijem ili pobjedom ne samo zadržao prvo mjesto, već i probio granicu od šest mjeseci bez poraza u službenim utakmicama. Posljednji poraz momčad Sergeja Jakirovića pretrpjela je još sredinom ožujka, kada ih je PAOK u Solunu svladao s uvjerljivih 5:1.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Atmosfera na Maksimiru, kao i uvijek kada se susretnu Dinamo i Hajduk, bit će izuzetno napeta, a rezultat ovog dvoboja mogao bi značajno utjecati na daljnji tijek borbe za vrh tablice.

Pred nama je pravi nogometni spektakl, a uzbuđenje raste iz dana u dan. Dinamo je također dao svoj doprinos u stvaranju atmosfere prije derbija pokretanjem velike navijačke akcije.

'Pozivamo sve naše navijače da na svoje balkone objese plave zastave, majice ili šalove s Dinamovim simbolima. Podijelite svoje fotografije i označite nas kako bismo ih mogli pokazati svim našim navijačima. Ujedinimo se i pružimo podršku našim igračima pred derbi', objavio je zagrebački klub na svojim društvenim mrežama.

Standings provided by Sofascore