psk_2

PRIPREME ZA EP

Generalke prije Eura: Srbija razbila Švedsku, Danska pobijedila susjede

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 08.06.2024 23:20
  • Objavljeno 08.06.2024 u 23:20
Bionic
Reading

Hrvatska je pobijedila Portugal, a uspješnu probu uoči europske smotre imale su i reprezentacije, Srbije, Danske, Mađarske i Belgije

Nogometaši Danske i Belgije uspješno su odradili generalne probe prije odlaska na Europsko prvenstvo te su pobijedili u domaćim prijateljskim ogledima tijekom subote.

Danska je u Brondbyju s 3:1 bila bolja od Norveške koja se ni ovaj put nije plasirala na veliko natjecanje. U uvodnih 20 minuta susreta Danci su stekli dva gola prednosti, a strijelci su bili Hojbjerg u 12. i Vestergaard u 21. minuti. U nastavku je svaka reprezentacija postigla po pogodak, za goste je bio strijelac Erling Haaland u 72., a za Dansku Poulsen u 90. minuti.

Prvu utakmicu na EP Danska će odigrati 16. lipnja protiv Slovenije, a ostali suparnici u skupini su Engleska i Srbija.

Belgija je u Bruxellesu dočekala Luksemburg te je pobijedila 3-0. Uvodna dva gola za domaćina dao je Romelu Lukaku, u 42. iz jedanaesterca i 57. minuti. Sve je zaključeno golom Leandra Trossarda u 81. minuti.

Belgija sada čeka premijeru na prvenstvu protiv Slovačke 17. lipnja, a u toj se skupini još nalaze Ukrajina i Rumunjska.

Ranije tijekom subote odličnu su najavu Europskog prvenstva imali nogometni reprezentativci Srbije i Mađarske koji su upisali uvjerljive pobjede u prijateljskim susretima. Srbija je gostovala u Stockholmu kod Švedske gdje je pobijedila 3-0. Iako je domaća reprezentacija dominirala i stvorila brojne šanse na kraju su golovi padali na drugoj strani. Strijelci su bili Milinković-Savić u 18., Mitrović u 60. te Tadić u 70. minuti.

Vrlo je dobro time Srbija najavila odlazak na Euro gdje je smještena u skupini C. Tamo se još nalaze Engleska, Danska i Slovenija, a prije ovog dvoboja Srbi su gostovali kod Austrijanaca gdje su u prijateljskom ogledu poraženi s 1:2.

U Debrecenu je Mađarska istim rezultatom svladala Izrael koji se nije plasirao na prvenstvo. Sve su pogotke Mađari postigli u prvom dijelu. Sallai je u 11. minuti načeo suparnika, a potom je dva pogotka postigao Varga, u 19. i 22. minuti, za konačnih 3-0. Na prvenstvu se Mađarska nalazi u skupini A gdje su još domaćin Njemačka, Švicarska i Škotska.

Na Euru će Mađarska prvu utakmicu odigrati protiv Švicarske koja je ove subote, na domaćem terenu u St. Gallenu, odigrala 1:1 protiv Austrije. Oba su gola postignuta u uvodnom dijelu susreta pa su tako Austrijanci poveli u petoj minuti pogotkom Baumgartnera, dok je izjednačio Widmer u 26. minuti.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal