DOMINIK PROKOP

Gorica iz Njemačke dovela Austrijanca hrvatskih korijena: Posljednja dva dana bila su stresna

01.09.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 25-godišnji Dominik Prokop potpisao je za Goricu do 2024. godine s opcijom produženja na još godinu dana, objavio je hrvatski nogometni prvoligaš

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 25-godišnji Dominik Prokop potpisao je za Goricu do 2024. godine s opcijom produženja na još godinu dana, objavio je hrvatski nogometni prvoligaš.

Prokop igra na poziciji ofenzivnog veznog, a posljednje dvije godine proveo je u njemačkom Wehen Wiesbadenu. Već ove subote bit će na raspolaganju treneru Angelovskom za utakmicu protiv Varaždina.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

"Drago mi je da smo sve napokon finalizirali, posljednja dva dana su bila malo stresna. Čim sam čuo da postoji zanimanje Gorice, nisam dvoumio. Znao sam da želim doći i sada kada sam tu želim pomoći momčadi što je prije moguće", kazao je Prokop.

Tijekom karijere igrao je za Austriu Beč u kojoj je upisao 110 nastupa i postigao 15 golova. Nastupao je i za mlađe selekcije reprezentacije Austrije, a za U-21 reprezentaciju skupio je 15 nastupa.

"Već sa sedam godina sam počeo igrati u bečkoj Austriji. Proveo sam tamo 15 sjajnih godina tijekom kojih sam igrao za sve mlađe selekcije, drugu, a zatim i prvu momčad. Nakon toga sam preselio u Njemačku, u Wehen Wiesbaden, ali nažalost zadobio sam ozljedu nakon samo sedam utakmica pa sam neko vrijeme izbivao s terena. Kasnije nisam dobio minutažu kojoj sam se nadao i ponuda Gorice je jednostavno došla u pravom trenutku", kazao je Austrijanac hrvatskih korijena.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.