ovo nismo očekivali

Gvardiol otkrio najdražeg nogometaša, ali i tko je najpodcjenjeniji među 'Građanima'

12.10.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol (22) gostovao je u emisiji na YouTube kanalu ProSoccer, gdje je podijelio neke zanimljive detalje o svojoj karijeri i privatnom životu.

U 18-minutnom videu, Gvardiol je otkrio da mu je Lionel Messi omiljeni nogometaš, a za najboljeg prijatelja u nogometu izdvojio je Matea Kovačića.

Na pitanje tko je, prema njegovom mišljenju, najpodcijenjeniji igrač Manchester Cityja, Gvardiol je istaknuo Kalvina Phillipsa, engleskog veznjaka koji je trenutno na posudbi u Ipswich Townu.

Phillips, koji ima 28 godina, došao je u Manchester City u kolovozu 2022. godine iz Leeds Uniteda za 49 milijuna eura. Međutim, nije se uspio nametnuti kod Pepa Guardiole, koji je nekoliko puta naglasio Phillipsovu fizičku nespremnost, odnosno višak kilograma. Guardiola ga je zbog toga poslao na posudbu, najprije u West Ham prošle sezone, a ovog ljeta u Ipswich Town. Za City je nastupio 31 put i postigao jedan gol. Phillips ima 31 nastup za reprezentaciju Engleske te također jedan postignut gol, a prema Transfermarktu vrijedi 22 milijuna eura.