momčad tri lava

Nakon sramote protiv Grčke su se morali uozbiljiti; ovo su favoriti za izbornika Engeske

12.10.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Thomas Tuchel, bivši menadžer Chelseaja i Bayern Münchena, mogao bi postati novi izbornik engleske nogometne reprezentacije, prema izvještajima reportera BILD-a Christiana Falka.

Ovaj iznenađujući razvoj situacije dolazi nakon što je privremeni menadžer Engleske, Lee Carsley, bio kritiziran zbog svoje eksperimentalne taktike u porazu od Grčke u Ligi nacija rezultatom 2:1.

Carsley, koji trenutno vodi Englesku privremeno, priznao je da se nada povratku na svoju poziciju trenera U21 reprezentacije, što je dodatno potvrdilo mogućnost da će se tražiti trajno rješenje za poziciju izbornika. Tuchel se sada pojavio kao vodeći kandidat za tu ulogu.

Ovaj potencijalni angažman mogao bi imati velike implikacije na Manchester United, jer je Tuchel bio jedan od glavnih kandidata za preuzimanje trenerske funkcije u slučaju odlaska Erika ten Haga. United je ovog ljeta obavio razgovore s više kandidata, uključujući Tuchela, Mauricija Pochettina i Marca Silvu, no do sada nije bilo službenih kontakata s njemačkim stručnjakom.

  • +15
Engleska - Grčka, Liga nacija, 10.10.2024. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Ako se Tuchel odluči prihvatiti ulogu izbornika Engleske, to bi moglo značiti promjenu plana za Manchester United, koji je tražio dugoročno rješenje za svoju trenersku poziciju.

Standings provided by Sofascore