TOT SAMO ZA TPORTAL

'Hajduk je slabiji nego prošle sezone, Livaja ne može sam, a ako još i on ode...'

19.08.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Navijači Hajduka proživljavaju prilično stresne dane. Osim što je prošlog tjedna prekinuta suradnja s Ivanom Perišićem, klub je ispao iz Konferencijske lige, predsjednik Bilić potvrdio je i da financijsko stanje kluba nije bajno, a ni početak dvoboja s Varaždinom nije nudio ništa lijepo. Ipak, golovima Krovinovića i Livaje kupljen je kakav-takav mir

Nogometaši Hajduka u nedjelju su preokretom stigli do 2:1 pobjede nad Varaždinom. Šafarićevi igrači na poluvrijeme su otišli s prednošću, a s poljudskih tribina prolomio se zvižduk. Naravno, upućen domaćim igračima, a kao reakcija na viđeno, ali i proživljeno proteklih dana.

'Hajduk proživljava početak sezone kakav nitko od njegovih navijača nije očekivao. Momčad je ispala iz Konferencijske lige, a što je trebalo donijeti i određeni financijski dio. Međutim, eto to se nije dogodilo i jasno je da se raspoloženje oko kluba bitno narušilo', komentira za tportal 52-godišnji Marijo Tot, nogometni trener s velikim iskustvom, između ostalog i s klupe zagrebačkog Dinama, a koji je bio i pomoćnik Draganu Skočiću, na klupi Irana s kojim su trebali ići i na SP u Katru.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Jasno, nakon ispadanja iz Europe, sada će sav fokus Hajduka biti na HNL. Iako niti u domaćoj ligi Hajduk ne izgleda najdojmljivije. Za veći rezultat trebat će mu bolja i konstantnija forma, jer ovo sada izgleda vrlo nestabilno. I tek protiv jačih suparnika vidjet ćemo koliko ovaj Hajduk uistinu može'.

Može li se ovakav Hajduk uključiti u borbu za naslov?

'Hajduk je slabiji nego u prošloj sezoni. Ako je suditi prema ovom početku, sezona bi za Hajduk mogla biti komplicirana. Ulazni transferi su bazirani na iskustvu, a ne na brzini i okomitosti. Čini mi se da nedostaje kvalitete u završnoj trećini, što znači da će se Livaja morati boriti sam, odnosno da će mu drugi morati itekako puno pomagati'.

Dolazak Rakitića ipak bi trebao biti veliki plus?

'Apsolutno se slažem. On će isporučiti ono što se od njega očekuje., a te njegove dijagonale su fenomenalne i nepogrešive i na njima treba slagati igru'.

Prodaju li Rokasa Pukštasa Hajduk u sredini ostaje bez odličnog igrača?

'Definitivno. Falit će, jer on je, iako mlad, donosio nevjerojatnu energiju. Bez Pukštasa Hajduk će biti slabiji. Baš kao što je i s odlaskom Perišića.. Iako nije igrao puno, vjerujem da bi se s vremenom dizao u formi, a njegovo iskustvo je strašno. No, ne želim ulaziti u klupske odluke, jer prave razloge prekida suradnje zapravo ni ne znam(o)', završio je Marijo Tot.

  • +23
Hajduk - Varaždin (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
Hajduk - Varaždin 2:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport