UVJERLJIVA POBJEDA

Hrvati došli sebi: Vratili smo se, bit ćemo dobri kada će trebati

12.01.2016 u 21:02

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petoj je brzini ušla u utakmicu s Francuskom i s dvije furiozne serije nadmoćno pobijedila rezultatom 20:5 (7:0, 1:1, 8:2, 4:2)

Za Hrvatsku je Maro Joković zabio četiri gola, Sandro Sukno dodao je tri, te po dva Damir Burić, Andro Bušlje, Ante Vukičević, Antonio Petković i Boris Pavlović. Jednom su se u strijelce upisali Anđelo Šetka i Luka Bukić.

'Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Zaista kvalitetnu u obrani, tranziciji, puno kontra napada, onako kako želim da izgleda Hrvatska. Francuska nema našu kvalitetu, ali je reprezentacija koja može kazniti bilo koga. Jedna jako dobra utakmica. Vratili smo se na onaj put na kojem smo i htjeli biti, a to je s ovom pobjedom čekati trećeplasiranu ekipu iz grupe A, ići dalje u turniru korak po korak, dizati se i biti pravi onda kada će to biti najbitnije,' izjavio je nakon dvoboja hrvatski izbornik Ivica Tucak.


'Dobro smo odradili ovu utakmicu. Francuska nije toliko slab protivnik koliko ovaj visoki rezultat pokazuje. Bili smo na visokom nivou i sada smo gotovo sigurno zaslužili drugo mjesto u skupini. Malta je najslabiji protivnik u skupini, vjerujem da ćemo i osminu finala proći, a onda se koncentriramo za četvrtfinale gdje očekujemo pravog protivnika,' izjavio je Sandro Sukno.

'Utakmicu smo doslovno rutinski odradili. Nakon lošeg uvoda u prvenstvo, dosta lakši protivnik i zadaci. Ispunili smo očekivanja i drago mi je da je završilo ovakvom razlikom,' zaključio je na početku (tri gola u prve četiri minute) vrlo raspucani Maro Joković.

Hrvatski reprezentativci sutra u 17.15 sati bodrit će Hrvatsku žensku reprezentaciju u utakmici koju igraju protiv domaćina Srbije, dok je njihov idući ogled protiv Malte na rasporedu u četvrtak.

Hrvatska je zabila prvih sedam šuteva na utakmici! Prvi je bio ovaj Jokovićev