KONTROVERZNA BORBA

Hrvatska boksačica nije izborila OI; službeno priopćenje Saveza: Sudačka namještaljka!

31.05.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Hrvatska boksačica Sara Beram ispala je u četvrtfinalnom susretu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Pariz; bolja je odlukom sudaca bila Vijetnamka Thi Linh Ha, a Hrvatski boksački savez u službenom je priopćenju oštro napao suce

Hrvatska boksačica Sara Beram izgubila je u četvrtfinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu. Zaustavila ju je Thi Linh Ha u borbi koja je završila odlukom sudaca 4:1 u korist vijetnamske boksačice. Nažalost, Beram je tako izgubila mogućnost plasmana na olimpijski turnir.

Međutim, nakon borbe povukli su se određeni repovi. Naime, Hrvatski boksački savez smatra da je suđenje bilo nepravedno i pristrano. HBS smatra kako je Beram dominirala borbom, a na kraju dobila samo glas od francuskog suca.

'Naša prvakinja SARA BERAM (29) na najgori je način, sudačkom namještaljkom zaustavljena na 2. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku za OI u Parizu', stoji u službenom priopćenju Saveza.

'Krajnji rezultat u režiji sudaca iz Guatemale, Australije, Koreje i Maroka, s izuzetkom francuskog suca koji je jedini realno bodovao meč u korist naše reprezentativke, nema nikakve veze s onime što se događalo u ringu.'

'Suci oko ringa su posljednju rundu bodovali za Vijetnamku, pristupilo se preglasavanju i Vijetnamka je poslana u polufinale, valjda da zadovolji azijsku kvotu na domaćem terenu u Tajlandu', nastavlja se u priopćenju.