kvalifikacije za EURO

Hrvatska U-17 uvjerljivo pobijedila Nizozemce i tako osigurala mjesto u Ligi A

15.10.2024 u 17:27

Bionic
Reading

Izabranici Marijana Budimira osvojili su prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru prvog kruga za odlazak na Europsko prvenstvo

Nakon remija s domaćinom Albanijom te uvjerljive pobjede protiv Farskih Otoka, hrvatski U-17 reprezentativci pobijedili su Nizozemsku 3:1 u 3. kolu te tako zauzeli sam vrh kvalifikacijske skupine 3, sa sedam osvojenih bodova, ispred Nizozemske sa šest, javlja HNS na službenim stranicama.

Za vodstvo je pogodio P. Horvat u 16. minuti, da bi potom s dva gola Hrvatsku na teško dostižnu prednost odveo Kusanović, u 22. i 35. minuti. Poraz Nizozemske smanjio je Acheampong u 76. minuti.

Hrvatska će tako kvalifikacije za europsku smotru nastaviti u Ligi A drugog kvalifikacijskog kruga.

Odmah po završetku utakmice, čestitku izborniku Marijanu Budimiru uputio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Izbornik mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Marijan Budimir, očekivano je bio raspoložen poslije sjajnog uspjeha na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo i pobjede nad Nizozemskom (3:1).

Budimir je, prije svih, zasluge uputio igračima i najbližim suradnicima.

'Čestitam dečkima na velikoj pobjedi, baš kao i članovima stručnog stožera, koji su zaslužni za odličnu pripremu utakmice. Igrači su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili prije utakmice i odgovorili zahtjevima koje smo pred njih stavili, pogotovo na taktičkom planu. Odigrali su zrelo, s pobjedničkim gardom. Igrali smo protiv vrlo jakog protivnika, Nizozemska je prva na Uefinoj ljestvici U-17 reprezentacija. Na žalost, u prvoj utakmici protiv Albanije nismo ostvarili željeni cilj i pobijedili, ali ovaj put smo pokazali pravo lice. Drago mi je da smo još jednom dokazali da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost. Naravno, još nismo sve napravili, čeka nas izlučni kvalifikacijski turnir za plasman na Euro. Nadam se da ćemo se vratiti u Albaniju', rekao je izbornik Marijan Budimir.

  • U-17: HRVATSKA - NIZOZEMSKA 3:1 (3:0)
  • Kvalifikacije za EP, Skupina 3, Tirana
  • Strijelci: 1:0 - P. Horvat (16'), 2:0 - Kusanović (22'), 3:0 - Kusanović (35'), 3:1 - Acheampong (76')
  • Hrvatska: Grahovac, Murica (84' Čupić), Jakirović, Mijatović, Pajsar, N. Horvat (77' Juričić), Vojvodić (84' Bokan), Smiljanić, Kostelac, P. Horvat (84' Mišura), Kusanović (62' Jaman)
  • Izbornik: M. Budimir