bravurozna obrana

Hrvatski golman zaustavio Srbe i donio europsku pobjedu Astani

03.10.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Nogometaši Astane svladali su Bačku Topolu sa 1:0 u utakmici prvog kola ligaškog dijela Konferencijske lige, a velike zasluge za tri boda imao je hrvatski vratar Josip Čondrić koji je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Strijelac za pobjedu domaće momčadi u Almatyiju bio je Litavac Kipras Kazukolovas u 15. minuti. Astana je u 89. minuti postigla još jedan pogodak, kad je loptu u mrežu poslao Ousmane Camara na dodavanje Marina Tomasova, ali je hrvatski nogometaš u začetku akcije bio u minimalnom zaleđu pa je gol poništen.

Tomasov je nakon te akcije napustio igru, a u sučevom dodatku je Čondrić bravuroznom obranom spriječio izjednačenje gostiju. Cijelu utakmicu je za Astanu odigrao i Karlo Bartolec na desnom boku.

Najuvjerljiviju pobjedu u utakmicama odigranim u terminu od 18.45 sati ostvario je belgijski Cercle Brugge koji je sa 6:2 nadigrao švicarski St. Gallen uz 'hat-trick' togoanskog napadača Kevina Denkeyja (26, 43, 54-11m). Kod gostiju Jozo Stanić nije ulazio u igru. 

Njemački Heidenheim je pred svojim navijačima sa 2:1 svladao ljubljansku Olimpiju. Ivan Durdov je ostao na klupi za pričuve gostujuće momčadi.

Standings provided by Sofascore