konferencijska liga

Hrvati golovima 'pogurali' Astanu i Zrinjski u 3. pretkolo Konferencijske lige

01.08.2024 u 19:26

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši Marin Tomasov i Frano Mlinar zabili su golove, a njihove su momčadi, Astana i Zrinjski, preskočili 2. pretkolo Konferencijske lige

Astana je na domaćem terenu svladala moldavski Milsami 1-0 te je s ukupnih 2-1 prošla dalje. Gol odluke u uzvratu postigao je iskusni, 36-godišnji hrvatski igrač Marin Tomasov, u 49. minuti.

Kazahstanska Astana će u 3. pretkolu ovog natjecanja igrati s poraženim iz ogleda drugog pretkola Europske lige u kojem se sastaju hrvatski doprvak Rijeka i rumunjski Corvinul.

Bosansko-hercegovački doprvak Zrinjski je u prvom susretu poražen na domaćem terenu od slovenskog predstavnika Bravo 0-1. U uzvratu je Zrinjski nadoknadio minus, pobijedio je 3-1 i s ukupnih 3-2 prošao dalje.

Do 79. minute Zrinjski je vodio 2-1 i s tim rezultatom bi se igrali produžeci, ali je tada gol za veliko slavlje gostiju i konačnih 3-1 postigao hrvatski nogometaš Frano Mlinar, do prošle sezone član Istre 1961.

Zrinjski će u 3. pretkolu igrati protiv poraženog iz dvoboja drugog pretkola Europske lige u kojem se sastaju Panathinaikos i bugarski Botev Plovdiv.