drama na Rujevici

Hrvatski nogomet se vratio u velikom stilu; Rijeka se nakon šokantne utakmice i velikog preokreta protiv Osijeka priključila Lokomotivi u finalu Kupa

01.06.2020 u 08:54

Bionic
Reading

Rijeka će igrati finale kupa protiv Lokomotive nakon što je u dramatičnom polufinalu na Rujevici preokrenula Osijek koji je vodio 2:0

Dan nakon što su nogometaši Lokomotive po drugi puta u svojoj povijesti izborili plasman u finale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom od 3:1 protiv Slaven Belupa u Koprivnici, drugog finalista odlučili su Rijeka i Osijek na Rujevici gdje smo gledali pravu dramu.

Iako je navijačima strogo zabranjen ulaz na stadion zbog pandemije koronavirusa i mjera predostrožnosti koje su donijeli stručnjaci, Rijeka je u polufinalu imala glasnu podršku Armade koja je pronašla 'rupu u zakonu' pa utakmicu pratila na jednom uzvišenju pored stadiona s kojeg se vidi na teren.

To očito na početku i nije previše pomoglo domaćem sastavu koji je prvi dio utakmice bio u podređenom položaju. Misterij za danas zbunjenu obranu Riječana bio je Petar Bočkaj. Popularni 'Pero Bombardero' je svoju ekipu doveo u vodstvo već u 17. minuti nakon fantastične asistencije Silve koji ga je pronašao u petercu gotovo daljinski navođenom loptom. Bočkaj je samo postavio nogu i na semaforu je pisalo 0:1.

  • +19
Druga polufinalna utakmica Hrvatskog kupa, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Isti igrač je i udvostručio vodstvo Osijeka. Ovoga puta je u 48. minuti sjajno reagirao i presjekao jednu loptu nakon šlampave reakcije riječke obrane i iskosa silovito zakucao za 0:2. Taman kada se činilo da će Osijek lagano privesti utakmicu kraju i ušetati u finale s Lokomotivom, Kleinheisler je svoju ekipu ostavio na cjedilu drugim žutim kartonom.

Prvi žuti je dobio u 24. minuti i, iako je istina da onaj iz 57. minute može biti dvojben, trebao je više paziti. U toj nesretnoj 57. minuti je zakasnio na loptu i sudac Pajač mu je bez razmišljanja pokazao drugi žuti karton. Osječani su čekali što će reći VAR, ali izgleda da je signal bio da je drugi žuti, odnosno crveni karton zaslužen.

Naravno, igrač više je dao vjetar u leđa Riječanima. U 66. minuti prednost je smanjio nekadašnji igrač Dinama Robert Murić, a onda je u 73. sve na početak vratio Antonio-Mirko Čolak golom iz penala oko kojeg je, naravno, ponovno bila drama. U 70. minuti Pajač je presudio da je Talys laktom ušao u Capana i dosudio je penal. Tri minute je VAR provjeravao ovu situaciju i na kraju Rijeci dao priliku da dođe do izjednačenja. To je i napravio Čolak i vratio Rijeku u igru.

Potpuni preokret Rijeci je donio Yateke u 86. minuti, samo 20 minuta nakon što je ušao u igru. Yateke je sjajno odigrao s Lončarom i završio akciju golom za veliki preokret i 3:2, rezultat vrijedan finala Kupa protiv Lokomotive. Dodajmo i kako je sudac Pajač imao pune ruke posla. Podijelio je dva crvena kartona na klupama, a na kraju je morao smirivati i opću makljažu koja je mogla prerasti u tučnjavu. Epilog je su žuti karton za Lepinjicu i Silvu.

Nakon pet minuta sučeve nadoknade i jedne prekrasne parade Pandura dramatičan susret je završio s 3:2 u korist Rijeke. Nogomet se u Hrvatskoj vratio na najbolji mogući način. Obje polufinalne utakmice bile su prepune sadržaja i gledatelji, bilo oni pred tv ekranima, bilo oni na brdu pored Rujevice su stvarno mogli uživati u praznicima nogometa.

Uskoro se vraća i HT Prva liga, a dok čekamo njen povratak pogledajte najljepše akcije i golove iz prvog dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.