TRI UZDANICE

Hrvatski tenis oslabljen za Igre u Riju

01.07.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Na olimpijskom teniskom turniru u Rio de Janeiru Hrvatsku će predstavljati samo trojica tenisača, a to su Marin Čilić, Borna Ćorić i Marin Draganja

Međunarodna teniska federacija (ITF) u četvrtak je objavila konačnu listu sudionika na olimpijskom turniru, na kojem se nije našlo mjesta za hrvatske tenisačice, jer ni Ana Konjuh (šesta ispod crte...), ni Donna Vekić nemaju dovoljno dobar renking, a put Brazila neće ni najbolji hrvatski igrač parova Ivan Dodig koji je u posljednjem tjednu izgubio status TOP 10 igrača parova i priliku za nastup.

Od hrvatskih reprezentativaca Marin Čilić i Borna Ćorić borit će se za olimpijska odličja u pojedinačnoj konkurenciji, a dvojica Marina, Čilić i Draganja, predstavljat će Hrvatsku u konkurenciji parova. Izostanak Ane Konjuh višestruki je gubitak jer je otpala mogućnost (s Jurak) formiranja ženskog para, kao i nastup hrvatske u konkurenciji mješovitih parova.

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje: Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili i Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.


Svi osvajači zlatnih odličja iz Londona nalaze se na popisu natjecatelja i za Rio, tako da će Serena Williams i Andy Murray braniti svoje naslove osvojene prije četiri godine u pojedinačnoj konkurenciji, kao što će to Serena sa sestrom Venus te braća Bob i Mike Bryan to činiti u konkurenciji parova.