ANCELOTTI MORA IZABRATI

Iako je Mbappe najveća zvijezda Reala, tek sada se vidi važnost Luke Modrića

28.09.2024 u 10:19

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala u utorak su na svom stadionu pobijedili Alaves 3:2, te dočekali izvrsnu suradnju dvojca Mbappé - Bellingham. No, očito tek za kratko, jer Francuz se ozlijedio i sigurno ga na terenima neće biti tri tjedna

Pred madridskim Realom ove je nedjelje na Wanda Metropolitanu okršaj protiv gradskog suparnika, Atletica.

Kraljevi u goste Simeoneovoj momčadi dolaze kao druga momčad tablice, te su za jedno mjesto bolje plasirani od domaćina. drugim riječi,a derbi ima izuzetnu važnost za jedne i druge.

Međutim, u nešto lošijoj poziciji je Carlo Ancelotti, koji za ovu utakmicu, ali i još nekoliko koje mu dolaze, neće moći računati na Kyliana Mbappéa. Naime, Francuz se ozlijedio na utakmici protiv Alavesa.

I sada Ancelotti mora 'kemijati'. Kako piše španjolska Marca, opcija je nastaviti u sustavu 4-3-3, u kojem bi zamjena za Mbappéa bio u kojoj bi prirodna zamjena za Mbappéa bio mladi talentirani Endrick, ali što je manje vjerojatno jer dečku je tek 18 godina, što znači da nema toliko iskustva za tako važne utakmice.

Ili bi se pak prebacio na prošlogodišnju 'shemu' i 4-4-2 sustav, s četiri prirodna veznjaka.

U tom slučaju tri su mjesta rezervirana za Bellinghama, Valverdea i Tchouaménija, dok bi se za preostalo mjesto 'borili' Arda Güler, Camavinga ili - Luka Modrić.

Brahim Diaz nije u kombinacijama zbog ozljede, Camavinga je rekonvalescent, i zato se očekuje 'utrka' između mladog Turčina i hrvatskog kapetana. Naravno, svima je jasno da je Modrić ipak 'taj', jer i ove sezone, bez obzira na to što ima već 39 godina, igra jako dobro.