BEZ DLAKE NA JEZIKU

Igor Štimac vrlo oštro o Hajduku i 'domu za umirovljenike', dotaknuo se i Gattusa

09.07.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, potom i izbornik Vatrenih, a zadnjih pet godina prvi čovjek struke indijske reprezentacije, 56-godišnji Igor Štimac nakon otkaza u najmnogoljudnijoj zemlji stigao je u Hrvatsku

Bio je Igor Štimac i igrač Hajduka, a potom i trener Bilih, no zadnjih godina vrlo je izravan kada je u pitanju omiljeni mu klub.

Naime, zna se da Štimac nije na 'istoj valnoj dužini' s Našim Hajdukom, a kada se tome pridodaju i sezone bez naslova prvaka...

S toga je njegovo gostovanje u Podcast Inkubatoru bila prigoda da čujemo što misli o kadrovskim promjenama na Poljudu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Stigli su novi predsjednik, Ivan Bilić, i sportski direktor, Nikola Kalinić, dok je na klupu sjela legenda talijanskog nogometa Gennaro Gattuso.

Oštar je bio Štimac, model upravljanja je po njemu najveći problem:

'Povijest je pokazala da samo domaći treneru osvajaju prvenstva s Hajdukom. Ista stvar je s igračima, pogledajte zadnju momčad koja je osvojila prvenstvo 2005. godine. Potrošeno je 35 milijuna eura na onu lakrdiju od proljetnog dijela prvenstva. Nije problem ni u treneru, ni u sportskom direktoru, problem je u modelu upravljanja. Mijenjali su se treneri, predsjednici, nadzorni odbori, ali jedino model nije. Hajduk neće prodisati dok se to ne promijeni. Slijedi im teška godina po pitanju financija, moraju prodati Pukštasa i Sigura, ali već se priča da su ti ugovori založeni i novac potrošen. Postoji dug kod privatnih lica i dug od prošle godine'.

Evo što Štimac kaže za dolazak Gattusa.

'Ne znam koliko će Gattuso ostati, mislim da će, kad prva plaća zakasni, pronaći izgovor za bijeg. Na koga će on prenijeti strast? Odidju? Pogledaj starost ekipe prošle godine, Hajduk je postao dom za umirovljenike. Pa je li to Hajduk? Nakon onakve generacije juniora, imaš najstariju i najplaćeniju momčad. Treba cijelu sportsku politiku mijenjati!'.

O utrci Hajduka za naslov prvaka u SuperSport HNL-u.

'Od Hajduka i naslova neće biti ništa ni iduće sezone. Vodit će se borba između Dinama I i Dinama II. Ako Dinamo uvrsti svoju rezervnu ekipu u ligu. Ne vidim konkurenta Dinamu za iduću sezonu. Nažalost, ne mislim da će prvenstvo biti zanimljivo. Osim ako Dinamo ne posrne. Ali ne vidim ni to, zato što znam Jakirovića. Dobro rezonira nogomet, jeda ili dva loša rezultata neće ga omesti u onome što planira. Dinamo ima dobar i širok kadar, pojačat će se još. Ne vidim tko ga može ugroziti'.