novi izazov

Igor Tudor preuzima momčad nekadašnjeg prvaka Europe; ovo je prilika da pokaže svu raskoš svog trenerskog talenta

02.07.2022 u 09:25

Bionic
Reading

U petak je Olympique Marseille službeno objavio kako je argentinski trener Jorge Sampaoli (62) sporazumno je raskinuo suradnju s klubom, a kao najveći kandidat za njegovog nasljednika istaknut je Igor Tudor (44)

Jorge Sampaoli (62) je preuzeo klupu Marseillea u veljači 2021. godine i prošlu je sezonu završio na drugom mjestu u domaćem prvenstvu te je osigurao Ligu prvaka.

 Francuski sportski dnevni list L'Equipe navodi da je Argentinac bio nezadovoljan politikom transfera.

'Nakon 16 mjeseci suradnje napravili smo korak naprijed u stvaranju novog sportskog projekta i direktno smo se plasirali u Ligu prvaka. Klub se iskreno zahvaljuje na radu Jorgeu Sampaoliju', priopćio je Marseille. 

Iako se trenerskim poslom bavi od 1991. godine njegova karijera procvjetala je kada je postao izbornik Čilea 2012. S Čileom je osvojio i Copa Americu. Nakon toga vodio je Sevillu, reprezentaciju Argentine, brazilske klubove Santos i Atletico Mineiro, nakon kojeg je došao u Marseille.

Čelnici Marseillea odmah su krenuli u potragu za novim trenerom, a jedan od prvih kojeg su kontaktirali je hrvatski stručnjak Igor Tudor (44)! Francuski mediji tvrde kako je baš Tudor prvi izbor za stratega nekadašnjeg europskog prvaka.

Iza Tudora je sjajna sezona u Serie A gdje je više nego uspješno vodio Hellas Veronu, no ambicije kluba u sezonama koje dolaze nisu zadovoljile našeg trenera. U međuvremenu se Tudor spominjao među glavnim kandidatima za preuzimanje turskog Galatasaraya te španjolskog Athletic Bilbaa.

Marseille je prošlu sezonu završio drugi, iza PSG-a, no s čak 15 bodova manje. Izravno se plasirao u Ligu prvaka te je to i najveći izazov za Igora Tudora kojeg bi u novoj momčadi mogao dočekati, ako ga klub u ovom prijelaznom roku ne proda, i hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car. Ovo je idealna prilika da Tudor napokon s jakom i ambicioznom momčadi samostalno pokaže i dokaže svu raskoš trenerskog talenta...