IZNENAĐUJUĆA VIJEST

Ima 21 godinu i odustaje od najjače lige svijeta i milijuna dolara

13.09.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Iz najjače lige svijeta stiže iznenađujuća vijest o mogućem umirovljenju mladog košarkaša.

AJ Griffin, 16. izbor na draftu 2022. godine, ozbiljno razmatra odlazak iz košarke sa samo 21 godinom, objavili su Shams Charania i Kelly Iko s The Athletica. Razlozi za tu odluku nisu otkriveni, a nije jasno hoće li se raditi o privremenom ili trajnom povlačenju, no čini se da bi moglo biti na dulje vrijeme.

Griffin je u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi pokazao potencijal igrajući za Atlantu, s prosjekom od 8,9 poena po utakmici i šutom od 39 posto za tri poena. Ipak, prošlu sezonu otvorio je s osobnim problemima zbog kojih je propustio dio utakmica, a i nakon povratka nije uspio izboriti mjesto u rotaciji, odigravši samo 20 utakmica s prosjekom od 2,4 poena.

Ljetos je Griffin postao dio razmjene u kojoj je završio u Houstonu, dok je Atlanta dobila 43. izbor (Nikola Đurišić). Iako su u Rocketsima pokazali interes za njegov razvoj, Griffin se nije uspio istaknuti na Ljetnoj ligi u Las Vegasu s prosjekom od 11,6 poena po utakmici uz skromnih 28 posto šuta za tri poena.

U slučaju da se odluči povući, Griffin bi odustao od zajamčenih 3,9 milijuna dolara plaće ove sezone. Houston ima opciju produženja ugovora za sezonu 2025/26.