URLICIMA DO JUBILEJA

Iskusna Šarapova odbila napad mlade lavice

07.07.2015 u 17:47

Bionic
Reading

Četvrta nositeljica Wimbledona Marija Šarapova odbila je sjajan napad mlade Amerikanke Vanderweghe i plasirala se u svoje 20. Grand slam polufinale

Šarapova je prvi od pet Grand slam naslova osvojila baš u Wimbledonu prije 11 godina, a lov na drugi trofej na 'svetoj engleskoj travi' nastavlja nakon pobjede nad 23-godišnjom Amerikankom Coco Vanderweghe koju je svladala sa 6:3, 6:7(3), 6:2.

Činilo se da će lijepa Ruskinja rutinski opravdati ulogu favoritkinje i pri vodstvu 6:3, 5:4 servirala je za meč. Ipak, njujorčanka zvučnog imena tada je preuzela maksimalan rizik i prvo breakom, a zatim i sjajno odigranom odlučujućom igrom Coco je izborila treći set.

Vanderweghe do ocog meča nije izgubila niti set na turniru kojega će dugo pamtiti jer je prvi puta izborila drugi tjedan Grand slama i pokazala da je igračica za velike stvari. Nije se predavala, ali ponestajalo joj je snage. Šarapova je odlučujuću dionicu otvorila sa 3:0, Coco je uzvratila s dva svoja gema u nizu, no tada je iskusna Ruskinja kroz urlike uspjela pronaći novu dozu snage i u velikom stilu završiti meč.

U polufinalu čeka bolju iz ogleda Serene Williams i Victorije Azarenke, dok u doljnjem dijelu ždrijeba Španjolka Muguruza (koja je ranije danas svladala Bascinszky sa 7:5,6:3) čeka bolju iz ogleda madison Keys i Agnieszke Radwanske.

Njujorška Coco je pružila svoj maksimum, ali ruska Marija ide u polufinale...