psk_2

čini se da je bivši

Ispucao sve šanse; srpski mediji pišu kako je Piksi nakon ispadanja s Eura dobio otkaz

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 26.06.2024 19:49
  • Objavljeno 26.06.2024 u 19:49
Bionic
Reading

Dragan Stojković Piksi bit će smijenjen s pozicije izbornika reprezentacije Srbije nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu. Bitno je naglasiti da je Srbija završila natjecanje u grupi C na posljednjem mjestu s dva boda i jednim postignutim golom.

Srpski mediji pišu kako je Dragan Stojković, na ovim područjima poznatiji kao Piksi, dobio otkaz kao izbornik srpske nogometne reprezentacije nakon ispadanja u grupi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Više čimbenika dovelo je do prekida suradnje Nogometnog saveza Srbije s legendarnim Piksijem, unatoč produženju ugovora do 2026. godine u svibnju. Kapetan Dušan Tadić više je puta iskazao nezadovoljstvo tretmanom od strane Stojkovića tijekom boravka u Njemačkoj. Pridružili su mu se i neki suigrači, koji su nakon utakmice protiv Danske u trećem kolu odlučili da se neće odazivati pozivima nacionalne momčadi dok je Stojković izbornik.

Dragan Stojković preuzeo je reprezentaciju Srbije u ožujku 2021. godine, donijevši značajan napredak. Orlovi su završili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo na prvom mjestu u grupi s Portugalom, pobijedivši Portugalce u Lisabonu za izravan plasman u Katar. Srbija je osigurala i mjesto u A Ligi nacija te sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, prvom nakon 24 godine.

  • +30
Danska - Srbija, EURO 2024.; 25.6.2024. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

Međutim, rezultati na dva velika natjecanja su bili i više nego razočaravajući.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal