SUPERSPORT HNL

Istra zakucala Slaven za dno, jedna situacija će se dugo prepričavati

31.08.2024 u 20:22

Bionic
Reading

U utakmici 5. kola HNL-a Istra 1961 je kao gost u Koprivnici svladala Slaven Belupo sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Mario Čuić u 30. minuti.

U uvodu utakmice dogodio se ozbiljan sudar domaćeg golmana Ivana Suška i igrača Istre Matea Lisice. U 4. minuti, Sušak je izletio izvan šesnaesterca kako bi očistio opasnost, ali se pritom sudario s Lisicom, nakon čega je ostao nepomično ležati na podu. Publika je zanijemila, zabrinuta za stanje golmana domaće momčadi. U prvi trenutak činilo se kao da je ostao bez svijesti. Srećom, nakon brze intervencije liječničkog tima, utvrđeno je da je s Ivanom Suškom sve u redu te je golman mogao nastaviti utakmicu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Tijekom prvog poluvremena gosti su bili značajno bolja momčad, a tu svoju bolju igru su i materijalizirali golom. Lisica je proigrao Kadušića na desnom krilu, a ovaj je potom poslao loptu kroz kazneni prostor domaćih koju je na drugoj vratnici spremno dočekao Čuić te iskosa zatresao mrežu.

MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Koliko je Slaven bio slab u prvom poluvfremenu govori i reakcija stručnog stožera koji je uoči nastavka odlučio zamijeniti čak četvoricu igrača. Ta je četverostruka promjena donijela živost u igri Koprivničana, no ne i promjenu rezultata iako se mreža Puljana tresla u 65. minuti.

Tada je Murić ubacio u kazneni prostor, kapetan Božić je pokušao glavom prebaciti loptu do svog napadača koji se nalazio u zaleđu. To dodavanje je presječeno, lopta se vratila do Božića koji je atraktivnim udarcem s tla svladao Majkića, ali nakon pregleda snimke sudac Bel je procijenio kako je domaći napadač utjecao na igru te je stoga poništio pogodak. Situacija je to o kojoj će se još pričati.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +5
Slaven Belupo - Istra 1961 (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Ovom pobjedom Istra 1961 je skočila na peto mjesto sa sedam bodova, dok je Slaven Belupo na dnu s jednim bodom, koliko ima i deveti Osijek. Na vrhu je Dinamo sa 12 bodova ispred Rijeke koja ima 10 uoči njihova međusobnog ogleda u nedjelju na Rujevici.

Standings provided by Sofascore