TRENER O BIVŠEM IGRAČU

Ivković otkrio nepoznate detalje o pojačanju Intera Brozoviću

10.02.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Marcelo Brozović ove zime se iz zagrebačkog Dinama, u transferu koji je navodno vrijedan osam milijuna eura, preselio u milanski Inter. Međutim 22-godišnjem Brozoviću nije dugo trebalo da se nametne u momčadi Roberta Mancinija. Ovakav rasplet nimalo nije iznenadio trenera Lokomotive Tomislava Ivkovića jer je prije četiri godine sve uvjeravao da se radi o izvanserijskom talentu

U prve dvije utakmice za moćni Inter skupio je Brozović 90-ak minuta, a Inter je doživio dva poraza. No protiv Palerma odigrao je cijelu utakmicu, Inter je pobijedio 3:0, a pohvale stižu sa svih strana.

Nogometni put hrvatskog reprezentativca, iako su mu tek 22 godine, već je obilježen transferima. Nakon kadetskog i juniorskog staža u Hrvatskom dragovoljcu Brozović se 2011. preselio u Lokomotivu. Na Kajzerici je proveo cijelu sezonu, a onda je 2012. stigao u Dinamo.

Odlične partije prvo su ga dovele do A reprezentacije, a potom, u siječnju ove godine, i do transfera u veliki Inter.

Jedan od trenera koji je tijekom Brozovićeve karijere imao priliku raditi s njime bio je i Tomislav Ivković, aktualni trener 'lokosa'.

'Da, radio sam s njime. Istina, tek polusezonu, ali i u tom periodu uočio sam o kakvom se igraču radi. Uvjeravali smo direktor Šikić i ja mnoge u Dinamu da je riječ o odličnom nogometašu, a sada se to i potvrđuje', rekao je za tportal.hr Ivković, trener koji se nalazi na Kajzerici od zime 2012.

'Marcelo je rođeni 'fudbaler', kako to Bosanci vole reći. Može istrčati pet utakmica i nevjerojatno je 'čvrst' u glavi. Ali imao je i jednu manu, što sam mu pokušao objasniti. Naime borili smo se oko taktičke discipline. Volio je igrati presing na obranu, što mu čak odgovara. Definitivno je najjači kada je licem okrenut prema suparničkom golu i kada iz obrane ide u napad', dodao je Ivković.


Ove riječi u suprotnosti su s onim kakav dojam ostavlja kada se razgovara s njim. Tada je uglavnom vrlo tih, povučen…

'Ma, vraga je tih. On je pravi vrag, non-stop je spreman na zafrkanciju i nekome 'zapapriti'. Znam, takvim ga mnogi doživljavaju, ali je zapravo posve drugačijeg karaktera', otkrio je Ivković.

Znači, neće imati problema istrčati na pun stadion?

'Ni govora. Njemu je posve svejedno radi li se o treningu ili igra pred 200.000 ljudi. A to se vidjelo već sada, u prošloj Interovoj utakmici.'

Sasvim sigurno mu je lakše kada uz sebe ima i 20-godišnjeg Matea Kovačića?

'On će spasiti Kovačića, ne Kova njega. Sada mu je Brozović taj koji mu čuva leđa i sasvim sigurno će i Mateu biti lakše igrati, jer dosad je Kovačić morao često raditi i obrambene zadaće, a svi znamo da je on ustvari fantazista', zaključio je Ivković, trener koji je baš u Lokomotivi uigravao budući Dinamov vezni red Ademi – Brozović – Antolić. Dakle sasvim sigurno zna o čemu govori i kakvim mogućnostima Brozović raspolaže.

A sada je na Manciniju da isto kopira na San Siru.