teška večer

Izbacili Osijek pa sljedeću utakmicu izgubili 6:0 od Dambrauskasa

22.08.2024 u 21:14

Bionic
Reading

Omonia Nikozija je u zadnjem krugu kvalifikacija za Konferencijsku ligu deklasirala Ziru iz Azerbajdžana s impresivnih 6:0, gotovo sigurno osiguravši plasman u grupnu fazu natjecanja

Najveći uspjeh Zire na međunarodnoj sceni dogodio se ove sezone u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, kada su senzacionalno eliminirali Osijek, jedan od najjačih hrvatskih klubova. Nakon izuzetno napete i izjednačene utakmice, Zira je izašla kao pobjednik u dramatičnoj seriji penala, gdje je Osijek, iznenađujuće, promašio čak četiri od pet pokušaja. Ovaj rezultat skrenuo je pažnju nogometne javnosti na Ziru, koja je dokazala da može biti ozbiljan izazivač na europskoj sceni, čak i protiv renomiranih protivnika.

Međutim, u zadnjem krugu kvalifikacija protiv Omonije Nikozija, Zira nije uspjela zadržati taj pobjednički zamah. Doživjeli su težak poraz od 6:0, što je naglo prekinulo njihov europski san za ovu sezonu.

  • +16
3. pretkolo Konferencijske lige, Osijek - Zira (8.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Za Omoniju Nikozija, utakmica je bila trijumf pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa, bivšeg trenera Hajduka. Dambrauskas, litavski stručnjak s bogatim iskustvom, prethodno je trenirao Hajduk Split, gdje je ostvario značajan uspjeh osvojivši Hrvatski kup u sezoni 2021./2022. Sada, kao trener Omonije, Dambrauskas je doveo ciparsku momčad do uvjerljive pobjede, osiguravši plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Ovom impresivnom pobjedom od 6:0, Dambrauskas je na neki način 'osvetio' Osijek.