psk_2

EMOTIVNO U NEURUPPINU

Izbornik Dalić otkrio je zašto se odlučio ispričati jednom igraču. I to pred svima!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija remijem 1:1 protiv Italije stigla je do drugog boda na ovom Euru. No, prema svemu sudeći, to joj neće biti dovoljno za plasman u osminu finala, pa je press-konferencija izbornika Dalića u Neuruppinu više izgledala kao karmine

Iako još postoji teoretska mogućnost plasmana u nokaut-fazu, u nju se ne pouzdaje gotovo nitko. Jasno je to bilo i izjava izbornika Dalića, koji je se ispričao svima, igračima, navijačima, javnosti, te krenuo govoriti i jeseni i izazovima koje će donijeti Liga nacija.

Naravno, jedno je pitanje bilo posvećeno i igračima koji nisu dobili priliku na ovom Euru,a to su Marko Pjaca i Marco Pašalić.

No, Dalić je izdvojio još jednog. A to je 35-godišnji Domagoj Vida, koji je u reprezentativnom kadru još od 2010. godine, te je u ovih 14 godina skupio 105 nastupa i zabio četiri gola. Od kojih je posebno bio važan onaj na SP-u u Rusiji, u četvrtfinalu protiv domaćina.

O Vidi u reprezentaciji svi govore u superlativima, a posebno se naglašava njegov vedar i pozitivan duh, zbog čega je Dalić naglasio.

'Tu je 26 igrača, ne mogu igrati svi. Njima ću se posebno zahvaliti. Bili su tu mjesec dana, strpljivo su radili. Moja isprika ide Domagoju Vidi. Mjesec dana je s nama, a nije odigrao niti minute. Nije moje da se ispričavam nikome, i nikad to nisam radio. Ali njemu hoću. I to pred svim igračima. Nije pokazivao nezadovoljstvo, a znam da mu je teško', naglasio je izbornik Dalić.

Ali kako je i Gordon Schildenfeld rekao, ta isprika ne mora značiti da je Vida odlučio otići iz reprezentacije, jer u svojim nogama ima velike utakmice, ogromno iskustvo, ali i već taj spomenuti - pozitivan duh, kojeg treba prenositi na mlađe.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal