psk_2

Nove kalkulacije

Ovaj scenarij zvuči nevjerojatno; zbog jednog važnog pravila Uefe Vatreni mogu dalje, ali...

Bionic
Reading

Čim je završila utakmica između Hrvatske i Italije (1:1) bilo je jasno kako Vatreni vjerojatno ostaju bez osmine finala Europskog prvenstva. No, teoretski još imaju šanse za prolaz...

Naime, dok postoji šansa Vatreni moraju čekati rasplet po skupina u kampu i trenirati kao da ih čeka nova eliminacijska utakmica. Ukratko, dogodila se potpuno bizarna situacija i sve se po Hrvatsku zakomplicirano nakon što je Italija zabila gol u 98. minuti za 1:1. Taj bod oveje Talijane dalje...

Do tog trenutka Hrvatska je imala plasman u osminu finala i već su svi razmišljali o Švicarskoj u subotu (18 sati).

Ukratko, kao što smo već pisali da bi Hrvatska sretno prošla u nokaut fazu, moraju im se poklopiti sljedeća četiri rezultata:

  • Portugal mora pobijediti Gruziju
  • Turska mora pobijediti Češku
  • Danska mora pobijediti Srbiju
  • Engleska mora pobijediti Sloveniju s tri gola razlike

Ali to nije sve. Može se dogoditi da primjerice na kraju u toj posebno formiranoj ljestvici trećeplasiranih dvije reprezentacije imaju jedna broj bodova i identičnu gol razliku. Prvi uvjet je gol razlika, a drugi tko je zabio više golova. Tek nakon toga se gledaju žuti kartoni...

'Žao nam je što nije bila pobjeda da odemo u drugi krug. Teorija ? Teško, nas nikad teorija ne pomaže. Jučer nam je trebao bod (u susretu Mađarske i Škotske), prošli put smo primili gol u 95., danas u 98. Nogomet je okrutan sport, očito nam nije suđeno', kazao je nakon utakmice utučeni Luka Modrić.

Ukratko, može se poklopiti da Hrvatska i Slovenija imati identičnu gol-razliku (3:6). Nakon toga se gleda broj postignutih golova. A ako su u tom segmentu poravnati dalje će ići reprezentacija koja ima manji broj žutih kartona! Dakle, Uefa nagrađuje fair-play. Dodajmo kako Slovenci trenutačno imaju tri žuta kartona manje od Hrvatske.

No, što ako Slovenci dobiju točno tri žuta kartona?

U tom slučaju sljedeći parametar koji se gleda su kvalifikacije a za Euro i broj bodova. U tom slučaju Hrvatska je u maloj prednosti i to zahvaljujući boljoj gol-razlici u kvalifikacijama.

Zaista je puno kombinacija u igri, a nakon utakmica u utorak već će puno toga biti jasnije. Tako se u Neuruppin vraćaju i hrvatski novinari - uključujući reportera tportala - koji su posljednjih tjedana u Njemačkoj pratili nacionalnu vrstu. Gradić u saveznoj pokrajini Brandeburg bio je baza i za "hrvatske pressovce" koji su iz njega putovali u Berlin, Hamburg i Leipzig.

Ljestvica trećeplasiranih (izvor SofaScore)

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal