psk_2

oni idu dalje, a mi...

Talijanski izbornik bio je brutalno iskren nakon infarktne završnice s Hrvatskom

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 25.06.2024 06:27
  • Objavljeno 25.06.2024 u 06:27
Bionic
Reading

Kada se ovako odlučuju utakmice na samom kraju, sve postaje emotivnije, jer nitko više nije vjerovao, ali moji igrači jesu, kazao je nakon 1:1 remija s Hrvatskom na Euru talijanski izbornik Luciano Spalletti

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1:1 protiv Italije u Leipzigu, u posljednjem, 3. kolu skupine B EURA, a taj rezultat vjerojatno neće biti dovoljan za osminu finala.

Italija je do izjednačenja stigla u infarktnoj sudačkoj nadoknadi, doslovno u posljednjim sekundama utakmice Mattia Zaccagni je zabio. Praktički je izbacio 'vatrene' s Eura, a Talijani u osminu finala idu kao drugi iz skupine B.

Izbornik Luciano Spalletti nakon utakmice je bio u šoku. Trebalo mu je malo vremena da se pribere, kao da mu ni samom nije bilo jasno što se sve to dogodilo.

'Ove utakmice su teške jer je Hrvatska vrlo jaka momčad, hrvatski igrači imaju puno iskustva na ovoj razini i mogu stvarati probleme svakome s kim se susreću', kazao je Spalletti te nastavio:

'Vidjelo se to u prvom poluvremenu kad smo gubili loptu u situacijama koje si apsolutno ne smijemo dozvoliti. Bili smo previše plašljivi u prvom poluvremenu, ali taktička postava je bila nevažna s obzirom na odnos snaga i kvalitetu koja se u tim trenucima vidjela na terenu.'

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

'Postoje stvari koje se događaju u našim utakmicama koje su nelogične, ali moramo uzeti u obzir sve ono što dečki imaju u svojim kvalitetama i staviti ih u poziciju da se iskažu na najbolji mogući način', kazao je Spalletti pa dodao:

'Prošli smo grupnu fazu zasluženo. Zabili smo u 98. minuti, ali zasluženo. Sad ćemo imati priliku razmišljati o sljedećoj utakmici i osmini finala.'

Spalletti je 'vrtio film' utakmice...

'Kada se ovako odlučuju utakmice na samom kraju, sve postaje emotivnije, jer nitko više nije vjerovao, ali igrači jesu. Bistri su, riskirali su vrlo malo iako su ostali sa samo tri braniča na terenu', rekao je Spalletti i nastavio:

'Mogu im samo čestitati na reakciji i sjajno su se nosili s takvom napadačkom postavom na terenu.'

No, Spallettija ipak nešto muči...

'Bili smo ispod uobičajene razine u prvom poluvremenu, to je činjenica. Ako ne stvaramo puno prilika, nećemo ni puno zabijati. Vidite da smo razmišljali o golu, ali u isto vrijeme nismo baš vjerovali da nam treba pobjeda. To je bilo podsvjesno, ali od svojih igrača ipak očekujem puno više, jer oni sve svoje kvalitete pokazuju u povremenim bljeskovima. To nije dovoljno... Znam da smo kvalitetni, puno smo bolji od onoga što smo pokazali protiv Hrvatske', zaključio je miljenik božice Fortune, talijanski izbornik Luciano Spalletti.

Talijanski strijelac Mattia Zaccagni zabio je za 1:1 u 98. minuti i odveo Italiju na sraz sa Švicarskom u osmini finala.

'Iznimno zadovoljstvo, uzbuđen sam, ovo je prekrasna večer. Bilo je važno remizirati da bismo izborili drugo mjesto. Dobro smo učinili što smo ostali u igri sa sjajnim drugim poluvremenom. Zaslužili smo ovaj remi. Trener je taktički sve dobro napravio, pokušat ćemo mu se odužiti na terenu protiv Švicaraca', kazao je Zaccagni.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal