TUGA U SAD-U

Iznenada preminuo bivši NBA suigrač Petrovića i Kukoča!

18.03.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Jack Haley (51), koji je u NBA ligi igrao devet sezona, uključujući onu rekordnu te šampionsku u Chicago Bullsima (1995/96), iznenada je preminuo

Obitelj je potvrdila da je Haley preminuo u ponedjeljak u Medicinskom centru Los Alamitos od srčane bolesti.

Haley je tijekom karijere nosio dresove Chicago Bullsa, New Jersey Netsa, LA Lakersa i San Antonio Spursa, a igrao je i u Europi.

Najveći trenutak bilo mu je osvajanje NBA naslova s Chicago Bullsima u sezoni 1995/96, kada je ta momčad ostvarila i rekordan omjer u regularnom dijelu (72-10), a osim Michaela Jordana, Scottieja Pippena i Dennisa Rodmana, suigrač mu je bio Toni Kukoč, tada najbolji šesti igrač lige.

Nesretni Haley je kratko vrijeme (1991) bio i suigrač Dražena Petrovića u Netsima i o hrvatskom kapetanu imao je visoko mišljenje.

'Nisam cijenio strane igrače sve dok nisam upoznao Dražena. Moje mišljenje se promijenilo u manje od mjesec dana i to zauvijek. Nikada nisam vidio nekoga poput njega. Volio je košarku više od bilo koga sam znao i imao je strašne radne navike', govorio je Haley, a sada se pridružio Draženu na onom svijetu.

'RIP mojem bratu Jacku Haleyju. Iskrena sućut njegovoj obitelji', napisao je Rodman.

'Tužna vijest - preminuo je bivši suigrač Jack Haley, odličan dečko s kojim sam ostao u kontaktu svih ovih godina. RIP', istaknuo je Pippen.

'Tužan dan. Jack je bio jedna od najviše pozitivnih osoba koje sam upoznao', dodao je trener John Calipari.

Haley u akciji