POGLEDAJTE!

Jankovićevim spektakularnim golom Rijeka 'skinula' Hajduk s vrha tablice

14.09.2024 u 21:55

Bionic
Reading

Četvrtu su pobjedu u šestom kolu HNL-a upisali nogometaši Rijeke te su stigli na sam vrh ljestvice, u gostima su svladali Goricu s 1:0 (0:0).

U vrlo teškim uvjetima i po kiši natopljenom travnjaku jedini je pogodak dao Niko Janković. Sjajan je gol postigao u 58. minuti za novo riječko slavlje. Kao i Rijeka istih 14 bodova ima Hajduk, dok je na trećem mjestu Dinamo s bodom manje. Nakon ovog poraza Gorica je ostala na sedmom mjestu ljestvice.

U prvom poluvremenu isticali su se vratari na obje strane, Božidar Radošević kod domaćina i Martin Zlomislić na vratima gostujuće momčadi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U uvodnim minutama Rijeka je jako pritisnula suparnika, ali nije uspjela doći do vodećeg pogotka. U četvrtoj minuti je Pašalić povukao kontranapad te je pucao s 20 metara, ali je njegov udarac zaustavio velikogorički vratar. Još je bliže pogotku Rijeka bila dvije minute kasnije, ali je tada na Gojakov udarac odlično reagirao Radošević.

>> Niko Janković zabio gol sezone? Toni Fruk samo se uhvatio za glavu

Domaći sastav je najbolju priliku imao u 23. minuti. Pajaziti je bio blizu pogotka, ali se u svemu ispriječio Zlomislić.

Nakon žestokog početka utakmica se smirila u ostatku prvog poluvremena te je u nadoknadi iz daljine još za Rijeku pokušao Janković, ali je i tada dobro postavljen bio Radošević.

Isti protagonisti bili su u krupnom planu u 58. minuti, ali je tada kao pobjednik izašao igrač Rijeke Janković koji je sjajno pogodio za 1:0. Sa skoro 25 metara je potegnuo vezni igrač Rijeke te je topovski pogodio od gredu za gostujuće vodstvo.

Mogla je Rijeka osigurati pobjedu u 75. minuti, ali se tada obranama vratio golman Gorice. Radošević je tada zaustavio Bogojevićev pokušaj. Do kraja susreta Rijeka je rutinski i jednostavno sačuvala minimalno vodstvo za novu ligašku pobjedu.

Jankovićev gol za vodstvo Rijeke Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +2
Gorica - Rijeka (14.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Više informacija pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore