BOKS

Javio se jedan od najvećih boksača u povijesti, šokiran je: 'Suluda odluka!'

14.10.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Artur Beterbiev postao je apsolutni prvak u poluteškoj kategoriji nakon što je ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji pobijedio Dmitrija Bivola. Borba je završila podijeljenom odlukom sudaca – 116-112, 115-113, dok je jedan sudac bodovao neriješeno (114-114).

Ipak, mnogi su smatrali da je Bivol zaslužio pobjedu, što je izazvalo kontroverze nakon meča. Eddie Hearn, Bivolov promotor, bio je izrazito nezadovoljan odlukom sudaca, osobito ocjenom 116-112, te je izjavio da bi taj sudac trebao biti diskvalificiran iz daljnjih suđenja.

Beterbiev je slabije ušao u borbu, dok je Bivol uspostavio rano vodstvo koristeći svoju pokretljivost i udarce s distance. Kako je borba odmicala, Beterbiev je sve više preuzimao kontrolu svojim prepoznatljivim pritiskom i snažnim udarcima.

Ovo je bio prvi put u Beterbievovoj karijeri da je otišao do kraja u svih 12 rundi. Dosad je svih 20 borbi dobio nokautom. Bivol je nakon borbe priznao Beterbievovu snagu, ali ostaje nezadovoljstvo zbog rezultata.

Bivšeg neprikosnovenog prvaka u poluteškoj kategoriji, Roya Jonesa Jr., borba je oduševila. Na svom Instagramu komentirao je kako je to bila fantastična borba koja je mogla otići u bilo čiju korist te smatra da bi se trebao organizirati revanš. Jones je također bio iznenađen Beterbievovim udaračkim sposobnostima, dok je Bivola pohvalio kao iznimnog defenzivca i vrsnog kontraudarača. Sucem koji je bodovao borbu 116-112 šokiran je.

'Ono što znam jest da nitko nije dobio ili izgubio ovaj meč za četiri boda. To je suludo! Mislim da je trebalo biti neriješeno i da nam je potreban revanš', rekao je Jones Jr.

Poznati američki trener Teddy Atlas također je prokomentirao borbu, rekavši da je prema njegovom bodovanju Beterbiev zasluženo pobijedio s 115-113, ali i on smatra da bi revanš bio logičan sljedeći korak.