CHARLIEJEVA ANALIZA

Je li ovo najbolji dječji poznavatelj nogometa

04.11.2014 u 07:03

Bionic
Reading

Nakon bolnog poraza u gradskom derbiju od Manchester Cityja većina Unitedovih navijača nije imala puno za reći. No, mali dječak od kojih 7, 8 godina iznio je upravo briljantnu analizu i oduševio otočku javnost

Jedan engleski bloger koji nakon dvoboja za mišljenje pita gledatelje koji izlaze sa stadiona za sugovornika je uzeo vrlo mladog neotkrivenog analitičara Charlieja i pitao ga što misli o dvoboju. Možete lako zamisliti prosječne simpatične dječje odgovore koji su slatki jer ih izgovaraju djeca. Ali, mladić je počeo britkošću i nastupom kakav se rijetko viđa i među profesionalcima.

Razgovor se nastavljao, a dječak je samo proširio popis premisa u svojoj analizi i dotaknuo samu bit događanja na terenu. Mlado oko snimilo je da ne postoji dovoljno dobra suradnja krila i bekova, kako njegov United prebrzo troši snagu, te zašto je dobar Van Gaalov potez da Rooneya stavi na Matino mjesto.


Dječak je za kraj primijetio kako se ne sjeća da su bekovi prilikom dubokih izlazaka dobili i jednu upotrebljivu loptu, te da je to uzaludna potrošnja, no i dječački dodao kako u globalu nisu igrali loše i kako on odlučuje osloniti se na pozitivne aspekte i vjerovati da će ih oni uskoro odvesti do boljih rezultata.

A posebno je mali Charlie, koji bi sada zaista mogao biti češće upitan za stav, osvojio srca Unitedovaca dok je u savršeno elokventnom, povezanom i pristojnom izlaganju isključenje Chrisa Smallinga prokomentirao riječima:

'Igrali smo stvarno dobro, ali Smalling je bio... malo... idiot prilikom isključenja,' te se udubio u analizu koja bi ga u ovo internetsko doba mogla dobrano proslaviti.