STUDIo HNL

Jeličić je jasno poručio što misli o Kaliniću citirajući - Abrahama Lincolna

19.08.2024 u 19:16

Bionic
Reading

Joško Jeličić gostovao je u emisiji Studio HNL i analizirao stanje u Hajduku. Posebno se oštro osvrnuo na Nikolu Kalinića, koji je od ovog ljeta sportski direktor Bijelih

Joško Jeličić prokomentirao je stanje u Hajduku u emisiji Studio HNL i iznio ono što on smatra suštinom problema. Splitski klub prošlog je tjedna ispao od Ružomberoka u 3. pretkolu Konferencijske lige i još jednom ostao bez šanse za plasman u grupnu fazu jednog europskog natjecanja.

'Ne bih pričao samo o posljedicima. Posljedice se prelijevaju na teren nakon onoga što se događa posljednjih 13 godina. Vidjeli ste lani kod Dinama kako klub izgleda kad ima unutarnje probleme. U Hajduku postoji način upravljanja u kojem je Nadzorni odbor glavni, a on je jedini takav klub na svijetu. Imaju najveće ovlasti, a bježe od odgovornosti. Sustav je navodno demokratski, a po svemu podsjeća na socijalizam', kazao je.

Joško Jeličić Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport

Citirao Lincolna

'Apsurdno je da ovako izgleda najskuplja svlačionica u povijesti Hajduka. Što se tiče Nikole Kalinića, sportskog direktora, citirat ću američkog predsjednika Abrahama Lincolna: 'Bolje je šutjeti i biti smatran budalom nego progovoriti i ukloniti svaku sumnju'. U intervjuu je pokazao da nije svjestan svoje odgovornosti. Jasno je poručio igračima da nisu za Hajduk, ali su tu zbog svojih ugovora', dodao je.

'Komunikacija je jednostavno loša. Mogu reći da je Dinamo apsolutni favorit, kao što sam i rekao, ali Kalinić to ne smije reći. Mora odašiljati puno drugačije poruke. Zato mislim da nije dorastao ovom poslu. Ako je proces svake godine isti već 13, moraš nešto mijenjati. Po meni Nadzorni odbor ne smije imati takve ovlasti. Tko tu ti ljudi? Ne preuzimaju odgovornost, a utječu.'

  • +14
Hajduk - Ružomberok, igrači Hajduka nakon poraza, 15.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic