izbornik potvrdio

Više 'Bilih tića' nego Dinamovih 'klinaca'; poznat je popis U-21 reprezentacije

19.08.2024 u 17:29

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Ivica Olić objavio je popis kandidata za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2025. održati u Slovačkoj.

Mlada hrvatska reprezentacija suočit će se s Farskim Otocima 5. rujna u Zagrebu (Sportski centar Rudeš) i s Portugalom 10. rujna u Karlovcu na stadionu Branko Čavlović-Čavlek.

Novi izbornik, Ivica Olić, uputio je 23 poziva i osam pretpoziva, a reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, 2. rujna, u 12:00 sati u Zagrebu.

'Što se tiče popisa, želja mi je uključiti u rad U-21 reprezentacije i mlađe igrače koji su veliki talenti. Tako imamo dvojicu 17-godišnjaka - Luku Vuškovića, koji se već ističe u seniorskom nogometu, i Nou Mikića, za kojeg svi treneri, kako reprezentativni tako i klupski, imaju samo riječi hvale. Tu su i Matković (2006.), Zvonarek i Buljan (obojica rođeni 2005. godine). Želim da takvi talenti osjete ovu razinu i pokažu da već sada pripadaju mladoj reprezentaciji. Imamo vrlo dobru konkurenciju, a mlada reprezentacija je prilika svim igračima da napreduju i pokažu da, osim svojim znanjem, mogu jednog dana konkurirati za A reprezentaciju svojim karakterom, radom i mentalitetom,' izjavio je Olić za HNS.

U stručnom stožeru U-21 reprezentacije, uz Olića, na funkciji pomoćnih trenera bit će Niko Kranjčar i Marko Krnjić, dok će ulogu trenera vratara preuzeti Vladimir Vasilj.

'Vjerujem da smo okupili izvrstan stožer. Zahvaljujem Savezu na podršci i pomoćnicima koji su prihvatili ovaj izazov, kojem se jako veselimo jer smatramo da imamo sjajnu mladu ekipu s puno potencijala. Čekaju nas dvije potpuno različite utakmice - protiv Farskih Otoka smo veliki favoriti, a protiv Portugala želimo pokazati da je naš loš rezultat kod njih bio samo jedan loš dan i da im možemo parirati. Ovo su mladi igrači kod kojih su oscilacije i pogreške normalne i prihvatljive, ali ono na čemu ću inzistirati jest žestok rad, maksimalan angažman i snažno zajedništvo - to mora biti obilježje svake hrvatske reprezentacije,' naglasio je izbornik Olić.

Hrvatska U-21 reprezentacija trenutno se nalazi na trećem mjestu skupine G s 13 bodova. Vodeći Portugal ima 18 bodova i utakmicu više, dok drugoplasirana Grčka ima 14 bodova iz osam susreta.

Plasman na EURO izborit će devet pobjednika skupina, a tri najbolje drugoplasirane ekipe također će osigurati mjesto. Preostalih šest trećeplasiranih momčadi igrat će u play-offu za još tri mjesta na turniru.

Popis igrača:

Vratari: Nikola Čavlina (Lokomotiva), Franko Kolić (Osijek), Borna Buljan (Hajduk)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (Lokomotiva), Dominik Prpić (Hajduk), Ivan Cvijanović (Osijek), Noa Mikić (Dinamo), Domagoj Bukvić (Osijek), Šimun Hrgović (Hajduk)

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Lukas Kačavenda (Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893), Lovro Zvonarek (SK Sturm Graz), Marko Soldo (Osijek), Leon Belcar (Varaždin), Marko Capan (Hajduk)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Dinamo), Dion Drena Beljo (Rapid Beč), Ante Crnac (Raków Częstochowa), Franjo Ivanović (Rijeka), Anton Matković (Osijek)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Mateo Lisica (Istra 1961), Ivan Mandić (Vukovar 1991), Marin Prekodravac (Šibenik), Gabriel Rukavina (Rijeka), Mirko Sušak (Lokomotiva), Fran Žilinski (Lokomotiva), Phil Noah Pesch (Borussia Mönchengladbach).