POČIVAla U MIRU

Preminula je legendarna peterostruka Olimpijka; otkriven je razlog prerane smrti

19.08.2024 u 16:57

Bionic
Reading

Tijelo peterostruke olimpijske biciklistice pronađeno je četiri dana nakon što je prijavljen njen nestanak u Las Vegasu.

Peterostruka olimpijska biciklistica Daniela Larreal Chirinos pronađena je mrtva u svom stanu u Las Vegasu nakon što se navodno ugušila hranom. Larreal je predstavljao Venezuelu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., Atlanti 1996., Sydneyu 2000., Ateni 2004. i Londonu 2012.

Kad se 50-godišnjakinja nije pojavila na poslu u hotelu u Las Vegasu u kojem je radila 12. kolovoza, njezini su kolege upozorili vlasti. Policajci u Las Vegasu otišli su do njezine kuće u petak (16. kolovoza) i pronašli njezino tijelo unutra.

Španjolski list ABC izvijestio je da je preliminarna obdukcija pokazala da je bivša sportašica umrla od gušenja 11. kolovoza, a obdukcijom su u dušniku pronađeni ostaci čvrste hrane. Međutim, istražitelji još nisu službeno potvrdili uzrok smrti.

Larreal je jedna od najvećih venezuelanskih olimpijaca ikada, jedina sportašica iz svoje nacije koja se ikada natjecala na pet Olimpijskih igara.