studio hnl

'Mislio sam da je Boto veći gospodin, a u Dinamu jedan mladić prolazi ispod radara'

02.09.2024 u 18:54

Bionic
Reading

Stručni komentatori Joško Jeličić i Hrvoje Vejić u emisiji Studio HNL na MAXSportu osvrnuli su se na derbije petog kola SuperSport HNL-a.

Rijeka i Dinamo su odigrali 1:1, a Hajduk je s 1:0 slavio protiv Osijeka. Tako na reprezentativnu pauzu Dinamo ide s dva boda više od Rijeke i Hajduka.

'Treba Rijeci čestitati. Nakon 30 minuta Dinamo se ugasio. Ako netko misli da će Dinamo pobijediti sve utakmice u HNL-u, grdno se vara. Vidjelo se i protiv Rijeke da Dinamo ima svojih problema. U prvoj utakmici protiv Qarabaga je samo Baturina istrčao više od 10 kilometara, a u uzvratu Sučić. Rijeka se digla u drugom poluvremenu, a Dinamo nije ugrozio domaći gol i to dovoljno govori', rekao je Jeličić, a nadovezao se Vejić.

'Rijeci je puno teže nadomjestiti izostanke, sve se to osjeti. U Dinamu je bilo emocionalnog opuštanja nakon ulaska u Ligu prvaka. Dinamo nije bio pravi, a Rijeci je trebalo da ne izgubi. Na kraju su svi zadovoljni.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Petković ima klasu koja je bitno iznad HNL-a, ali on još ima problem zašto je u HNL-u. I to je samo njegov problem. Sad su već neke godine ga stigle kada će vjerojatno i ostati u HNL-u. On može igrati još par godina tu. Druga posebna vrijednost Dinama je Baturina kojeg je jako teško braniti kad se okrene prsima prema golu', rekao je Jeličić pa nahvalio Dinamo.

'Ovo što se događa u Dinamu je meni sve pozitivno. Jedan mladić u Dinamu prolazi ispod radara, a to je sportski direktor Marko Marić. Radi sjajan posao oko igrača, potpisa s mladim igračima, smanjenja ugovora. Navijači su se vratili, šteta onog rugla od stadiona...'

Drugi derbi kola odigran je na Poljudu...

'Pričati o visokoj europskoj razini... Prvo poluvrijeme Stobreč-Omiš. Drugo poluvrijeme je već bilo drugačije. Hajduk je zaslužio pobijediti. U Maksimir ide bez poraza. Ima dva tjedna za pripremiti se. Hajduk ne može očekivati ljepotu nogometa s obzirom na kadar koji ima. Drago mi je da je Hajduk zabranio komentiranje na društvenim mrežama. Kalik ne zaslužuje vrijeđanje. Ima svoje limite, igra na različitim pozicijama... Prpić i Elez su prvi put zajedno igrali. Osijek 80 minuta nije zapucao na gol', rekao je Jeličić, a Vejić dodao:

'Hrabrost je staviti 16-godišnjeg Durdova, odlično je koristio duge lopte. Trener treba reći mladom igraču da uvijek napadne u situaciji jedan na jedan. U Hajduku se trebaju moliti da je Ćaća, kako zovu Livaju, zdrav i veseo. Lijepo ga je gledati. Prošle sezone su i njega kritizirali. O njegovoj značaju za Hajduk i ovosezonskim nastupima ne treba ni pričati...'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Jeličić se posebno naklonio Livaji.

'Ovaj vikend bilo je teže gledati naš nogomet na ovim travnjacima nego kopati vinograd. Livaja mi je uljepšao vikend. Jedan detalj je bio kad mu je Kalik na tri metra odigrao krivu loptu, a on mu nabaci pet. Jedan drugi Marko Livaja. Vratio me u jedna lijepa vremena. Nevjerojatne stvari za našu ligu. Petković ima to isto...', rekao je Jeličić pa kritizirao Osijek.

'Boto je u Osijek došao u siječnju. Rekao je da je prije njega bio amaterizam u klubu. Čovjek nema PRO licencu. Da su amateri Zoran Zekić, Nenad Bjelica koji se borio za prvaka... Zamislite da Zekić ili Bjelica dođu u Vitoriju ili Sporting i kažu da je prije njih bio amaterizam. Znate kako bi završili? Otpremnina, cipela u guzicu i da ih se više ne vidi. Za mene je Boto veliko razočaranje. Mislio sam da je veći gospodin.'

Jeličić i Vejić o Boti Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel