nisu se proslavili

Jesu li ovi hrvatski nogometaši prokockali svoju priliku kod Zlatka Dalića?

12.09.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Dvoboji protiv Portugala i Španjolske nisu donijeli mnogo pozitivnih otkrića za hrvatskog izbornika, osim možda solidnog Borne Barišića, a petorica nogometaša svojim su se nastupima udaljili od udarne momčadi...

Zlatko Dalić znao je da neće biti lako nakon oproštaja Mandžukića, Ćorluke i Subašića, ali pokazalo se da je njegova trenutna misija zadržavanja Hrvatske u svjetskom vrhu još teža nego što je očekivao.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Momčad pogođena ozljedama nije pokazala mnogo u susretima s Portugalom i Španjolskom, a neki su se pojedinci značajno udaljili od udarnih 11.

Prije svih toga je Josip Pivarić koji je podbacio na poziciji lijevog beka u Elcheu i definitivno ne bi smio imati prednost u odnosu na Bornu Barišića u sljedećim utakmicama.

Još jednom je neuvjerljiv bio i Marko Pjaca koji je dobio priliku od prve minute protiv Portugala, no nije napravio mnogo, kao ni u završnici susreta protiv Španjolske. Čini se da nakon oporavka od ozljede koljena i dalje nije pravi i morat će još neko vrijeme raditi na sebi i na klupi čekati priliku.

Marko Rog je također zabrljao, doduše na poziciji desnog beka na kojoj se nije nadao da će igrati, no s obzirom da mu ni u Napoliju ni daju mnogo minutaže, teško da će dobiti novu priliku u reprezentativnim utakmicama koje slijede ove kalendarske godine.

Niti dva nova napadačka rješenja nisu oduševila. Marko Livaja i Ivan Santini samo su pokazali koliko će reprezentaciji faliti Mario Mandžukić. Možda su imali trenutaka kad su dobro radili za suigrače, ali nogometaš u vršku napada mora i zabijati, što Santini nije napravio niti kad je bio sam pred De Geom. Povratak Rebića i Kramarića u momčad definitivno će ovaj dvojac gurnuti u drugi plan...