čeka se odgovor portugalca

Jose Mourinho nije dugo čekao na ponudu, ali pitanje je može li ovaj klub zadovoljiti njegovu trenersku ambiciju

23.04.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Portugalski nogometni trener, 58-godišnji Jose Mourinho, početkom tjedna dobio je otkaz u engleskom Tottenham Hotspuru, ali čini se kako bi ovaj kontroverzni stručnjak vrlo brzo mogao naći novi posao

I dok je svojevremeno bio apsolutni hit, jer gdje god bi došao, trofeji su samo stizali, posljednjih godina sreća mu je okrenula leđa, pa Jose Mourinho obično suradnju s poslodavcima završavao puno prije predviđenog. Uz odštetu na svom računu.

Tako je bilo i u slučaju Tottenhama, gdje su mu 'smrtnu presudu' potpisali Mislav Oršić i zagrebački Dinamo. Nadovezali su se potom i loši rezultati u engleskom prvenstvu, pa je Mourinho ponovno dobio prijevremeni raskid ugovora. Kojeg je, usput rečeno, naplatio s 30 milijuna funti. Inače, od otkaza u svojoj karijeri 'The Special One' do sad je inkasirao skoro 100 milijuna funti.

Engleski mediji ovog su petka objavili da Mourinho neće dugo biti bez posla jer već je nekoliko klubova poslalo upit za suradnju, a prema pisanju istih medija, najvjerojatniji je Mourinhov povratak u Španjolsku.

Kako stvari stoje, najbliža suradnji s Portugalcem je Valencia, koja mu je spremna ponuditi ugovor na četiri godine kako bi došao na Mestallu.

Šišmiši su poručili Mourinhu da se može odmoriti nekoliko mjeseci, to jest do početka priprema za novu sezonu. Odgovor još nisu dobili, ali sigurno bi i Mourinhu ovo bio izazov. Naime, Valencia spada među klubove koji imaju veliku reputaciju u španjolskom nogometu, ali ove sezone joj ne cvatu ruže i zato se razmišlja o osnaživanju momčadi. Za početak na trenerskoj klupi.

Jose Mourinho iz Španjolske je otišao 2013. godine, kada je s Realove preselio na klupu Chelseaja.