hrvatski stoper

Joško Gvardiol je broj 1, u Manchester Cityju ga svi obožavaju

18.10.2024 u 16:35

Bionic
Reading

Manchester City briljira u engleskoj Premier ligi i ove sezone, s Joškom Gvardiolom koji se ističe kao ključni igrač obrane.

Nakon sedam kola Građani imaju pet pobjeda i dva remija te sa 17 bodova te drže drugo mjesto na ljestvici s bodom zaostatka za Liverpoolom. Podsjetimo, City je osvojio posljednja četiri naslova prvaka Engleske, a u zadnjih sedam sezona prvaci su bili šest puta. Baš je Liverpool u sezoni 2019/20 prekinuo dominaciju Cityja.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je nastupio u svih sedam utakmica, u šest kao starter, te je postigao gol protiv Newcastlea. Gvardiol je pretrčao najviše kilometara u momčadi Manchester Cityja (67,7 km) što daje prosjek od 9,7 km po utakmici.

Također ima i najveći kombinirani broj napada i presretanja (24) među igračima Manchester Cityja u ovoj sezoni, tako da Manchester City News s pravom ističe zasluge Joška Gvardiola za odličan početak sezone.

Joško je bio i najbolji pojedinac Cityja u remiju (1:1) s Newcastleom u kojem je zabio maestralan gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Stručnjaci i suigrač Mateo Kovačić pohvalili su ga kao izvanrednog igrača s velikim potencijalom za budućnost.

'Sjajan je igrač, želi napredovati i mislim da nema boljeg kluba za njega nego biti u Cityju. Bit će sajan, ma već sada je izvrstan igrač i za klub i za hrvatsku reprezentaciju', rekao je Kovačić.

Standings provided by Sofascore