za primjer svima

Joško Gvardiol ovim je potezom oduševio Pepa Guardiolu: On je nešto posebno...

13.05.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola od samog početka sezone nije skrivao oduševljenje našim Joškom Gvardiolom koji je 'eksplodirao' u samoj završnici sezone nakon što je zabio pet golova u zadnjih sedam utakmica za 'građane'

Joško Gvardiol (22) došao je u Manchester City iz njemačkog Red Bull Leipziga u kolovozu, potpisavši petogodišnji ugovor za vrijedan 90 milijuna eura.

Hrvatski reprezentativac, koji nije zabio gol u prve 32 utakmice za City, sada je zabio pet puta u posljednjih sedam utakmica kako bi pomogao svojoj momčadi na putu prema rekordnom četvrtom uzastopnom naslovu engleskog prvaka.

Gvardiol je prošlog vikenda bio igrač utakmice, lijevi bek je postigao dva gola u gostujućoj pobjedi 4-0 protiv Fulhama.

'Postoji aspekt u nogometu i u životu, a to je samopouzdanje, samopouzdanje kada radite nešto i vrijeme je za utakmicu, puno utakmica i razgovora o stvarima koje radite i koje nisu dobre i koje su dobre', rekao je trener Cityja Pep Guardiola nakon pobjede nad Fulhamom te nastavio hvaliti Joška Gvardiola:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube

'I ne smijete zaboraviti da mu je to prva sezona u Premier ligi tako da nije lako nositi se s tim. On se u početku malo mučio, jer je došao u momčad koja je upravo osvojila trostruku titulu i bio je malo sramežljiv možda misleći 'ne želim rušiti strukturu koju imaju i što su napravili'. Ali potpisao je ugovor na dugo i dokazao je sebi da može to učiniti i igrati s nama.'

Guardiola je svojim igračima dao tri slobodna dana nakon 5-1 domaće pobjede nad Wolverhamptonom. Ali posebno ga je impresionirao stav i fokus hrvatskog reprezentativca.

  • +9
Fulham - Manchester City, engleska liga, 11.5.2024. Izvor: EPA / Autor: DAVID CLIFF

'Prvog dana odmora, Joško Gvardiol je otišao u trening centar kako bi se oporavio, tako da je njegov fokus samo nogomet, želi biti sve bolji i bolji. A kad se to dogodi, imate nešto posebno u svojim rukama', dodao je Pep Guardiola.

Manchester City je trenutno drugi na tablici s 85 bodova, jednim manje od vodećeg Arsenala koji ima utakmicu više. 'Građani' u utorak gostuju kod petoplasiranog Tottenhama.

Standings provided by Sofascore